Cooltura

Bianca Tămaş îşi lansează volumul în ie: "E un roman de suflet, despre simpla complexitate a oamenilor de la ţară"

Dacă o vezi pe stradă, Bianca Tămaş îţi pare doar o altă tânără cu părul roşu, rebelă şi curioasă. Însă, pe măsură ce te lasă să te inserezi în lumea sa, pe măsură ce ajungi să o cunoşti, afli că e scriitoare, jurnalist, blogger. Iar după ce începi să îi citeşti scriiturile, descoperi noi şi noi faţete ale unui diamant ce străluceşte în soare.

La doar 24 de ani, Bianca Tămaş îşi lansează cel de-al treilea volum. ”Anuţă Dragă” e ” un roman de suflet, despre simpla complexitate a oamenilor de la ţară, despre dragoste, despre gurile rele, despre tradiţii şi despre zone frumoase ale Ardealului”, aşa cum însăşi scriitoarea îl caracterizează, în câteva cuvinte.

Şi nu va fi o lansare ternă, cu garoafe şi saleuri, ci una plină de voie-bună, în ton cu romanul şi cea care a ales să le împărtăşească şi altora povestea de dragoste plină de peripeţii a bunicilor săi, plină de învăţături care pot fi aplicate şi astăzi. Nu e o poveste siropoasă, după care se poate face o telenovelă. Dar are toate ingredientele cărţii pe care nu o poţi lăsa din mâna până nu o termini: suspans, personaje haioase şi întâmplări inedite, la care se adaugă talentul celei care a transpus toate acestea în paginile romanului.

Bianca Tămaş va fi susţinută la această a treia lansare de carte de oameni dragi ei, care vor vorbi despre ”Anuţă dragă”: Radu Ţuculescu, Alexandru Jurcan, Victor Cubleşan şi Vasile George Dâncu, dar şi Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, locul de desfăşurare a evenimentului. Acesta va avea loc joi, 16 februarie, de la ora 17.30. Asociaţia Zestrea şi Ansamblul Folcloric Românaşul vor fi şi ei prezenţi la lansare.

„Ai cumva costum popular? Sau o ie uitată prin dulap? Orice te duce cu gândul la tradiţie şi la bunici e bun! Ia-le la lansare şi poţi să câştigi prin tragere la sorţi o carte!”, e îndemnul Biancăi Tămaş. De ce? Am încercat să aflăm chiar de la ea.

Red: Ce reprezintă acest volum, pentru tine?
Bianca Tămaş: Acest volum reprezintă muncă, dragoste pentru familie, dragoste pentru tradiţii, multă răbdare şi dovadă că pot să evoluez cu paşi mici, dar siguri.

Red: De ce ai ales muzeul pentru lansare?
Bianca Tămaş: Fiindcă volumul are şi scopul de a păstra tradiţiile din zona Munţilor Apuseni, am considerat că cel mai bun cadru în care poate fi lansat este Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Cred că va ajută mult să creeze atmosfera pe care o doresc. Nu va fi o simplă lansare, ci vor fi mici surprize, care toate vor avea legătură cu tradiţiile româneşti.

Red: Cum ţi-a venit ideea cu iile?
Bianca Tămaş: Când am împlinit 14 ani, bunica mi-a dăruit un costum popular superb. Şi am rar ocazii să îl port. M-am gândit că poate mai sunt persoane în situaţia mea şi am vrut să ofer un context în care costumul popular să fie binevenit. Aşa că am invitat lumea să vină ”cu ia la purtător” în cadrul lansării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *