Politica

Urmează o nouă rundă de negocieri pentru transferarea stadionului GRATUIT la primărie. Dacă va fi voinţă politică sau nu, râmâne de văzut

Telenovela Cluj Arena continuă în anul 2017 cu un nou sezon. Potrivit afirmaţiilor recente ale preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, există posibilitatea ca, în cazul unor noi runde de negocieri, să se ajungă la un consens politic, astfel încât să fie întrunit numărul necesar de voturi pentru transferul cu titlu gratuit al stadionului către primărie. Eterna motivare că Primăria ar gestiona mai bine imobilul pare a fi singurul argument al lui Alin Tişe de a-i pasa lui Emil Boc mult dorita bijuterie a Clujului. 

Într-un interviu acordat publicaţiei Ziua de Cluj, Alin Tişe a explicat de ce nu a pus până în prezent pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Judeţean proiectul de hotărâre ce vizează transferul stadionului din patrimoniul judeţului, cu titlu gratuit, în patrimoniul municipiului Cluj-Napoca.  

“Noi l-am preluat la bugetul CJ şi îmi menţin punctul de vedere că pentru a fi bine administrat, va trebui să-l gestionăm unitar cu primăria. Până acum nu am promovat proiectul de hotărâre de consiliu judeţean de transfer, pentru că nu a existat încă o majoritate care să dorească acest lucru. Adică, nici UDMR, nici PSD nu au dorit înainte de alegeri să discute acest subiect, am preferat să amânăm, pentru că este nevoie de 25 de voturi. Voi avea o nouă discuţie cu UDMR şi cu PSD, voi veni cu argumentele de ce ar fi bine să fie administrat de primărie, de ce ar trebui să fie o chestiune unitară, fiind vorba tot de banii clujenilor, şi într-o parte şi în alta. Dacă voi avea o majoritate de 25 de voturi, asta presupune o parte de la PSD şi UDMR, dacă vor înţelege şi ei că este soluţia cea mai bună, atunci voi pune proiectul pe ordinea de zi. Dacă nu există o majoritate conturată şi consideră consilierii judeţeni şi partidele că este important să gestionăm noi şi să cheltuim din bugetul judeţului, eu nu voi forţa în nici un fel. Eu îmi doresc şi cred că asta este cea mai bună soluţie. Eu am încercat în acest mandat să găsesc calea comună, negociată cu celelalte partide şi nu prin metoda pumnului în gură pentru un proiect sau altul. Aş prefera să existe o discuţie şi să găsim varianta cea mai bună, să fie administrat cât mai eficient. Cred că toată lumea îşi doreşte asta, să avem evenimente cât mai multe”, a declarat Alin Tişe pentru Ziua de Cluj. 

Cu alte cuvinte în opina lui Alin Tişe stadionul pentru edificarea căruia  s-au cheltuit 36,3 milioane de euro  din banii judeţului ar fi mai bine administrat de o direcţie din cadrul primăriei. Direcţie echivalentă cu cea pe care a înfiinţat-o Consiliul Judeţean la sfârşitul aului trecut unde, o mare parte a angajaţilor de la falimentata societate Cluj Arena au fost încadraţi pe posturi. 

În momentul demarării construirii stadionului Cluj Arena Consiliul Judeţean anunţa că acesta va costa 27 de milioane de euro. În decembrie 2012, consilierii județeni au votat suplimentarea bugetului pentru cheltuieli suplimentare, cu încă 9 milioane de euro. Premeirul Emil Boc a susţinut majorarea costului de execuţie printr-o alocare bugetară a 14 milioane de euro din fondul de rezervă a Guvernului. Dacă voinţa politică se va materializa prin ridicarea mâinii, consilierii judeţeni nu vor face altceva decât să îi ofere lui Emil Boc o altă poziţie în negocierea eveimentelor cultural sportive care ar urma să se desfăşoare pe arena construită din banii tuturor locuitorilor din judeţ, nu doar din banii locuitorilor din municipiul Cluj-Napoca. 

Cât priveşte capacităţile manageriale ale Consiliului Judeţean, acestea au putut fi evaluate prin faptul că dupa 5 ani societatea care a administrat stadionul, societate al cărui unic acţionar era CJ Cluj, societatea Cluj Arena a intrat în faliment la sfârşitul anului 2016. Tunul dat bugetului local al municipiului Cluj-Napoca fiind de peste 3,5 milioane de euro. Voinţa politică va decide soarta proprietarului stadionului însă consilierii judeţeni nu trebuie să uite atunci când ridică mâna pentru a-i face cadou lui Emil Boc cel mai modern stadion din afara Bucureştiului că banii folosiţi nu sunt doar cei ai municipalităţii. Totodată consilierii judeţeni nu trebuie să uite că indiferent de jocurile de culise, de funcţiile promise, de angajările neamurilor prin diferite regii subordonate, pentru a putea sta la masa de consiliu, au primit voturile tuturor clujenilor nu doar ale celor din municipiul Cluj-Napoca. Stadionul este un bun al judeţului făcut din bugetul judeţului in detrimentul drumurilor judeţene care la această oră sunt praf. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *