Unul dintre membri clanului Țap de la Dej, trimis în judecată pentru evaziune fiscală în dosarul cu PERCHEZIȚIILE la ARAD și Cluj

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ţap Cristofor Florin pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi agravată. Procurorii îi impută acestuia 17 acte materiale și un prejudiciu de peste un milion de lei. 

„În sarcina inculpatului Ţ.C.F. s-a reţinut că în perioada martie 2013 – iulie 2014, în calitate de administrator al FORTPLASS EXIM S.R.L. Cluj-Napoca, în scopul diminuării obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului, aferente unor operaţiuni comerciale desfăşurate în mod real, a contabilizat în  şaptesprezece declaraţii fiscale operaţiuni comerciale fictive.

Operaţiunile fictive au privit achiziţii desfăşurate în perioada martie 2013 – iulie 2014, în valoare totală de 5.553.882,41 lei, de la zece societăţi comerciale care nu au confirmat livrările sau le-au confirmat parţial. Totodată, ŢCF a introdus în contabilitatea societăţii cheltuieli fără nicio bază, în scopul obţinerii de avantaje fiscale prin deducerea de TVA aferentă.

Cercetările au arătat că ŢCF a avut o activitate infracţională de sustragere de la plata taxelor şi impozitelor folosindu-se de FORTPLASS EXIM S.R.L. până în anul 2014.

În cursul anului 2020, ŢCF a fost arestat preventiv într-o altă cauză aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj în care acesta este cercetat pentru alte infractiuni de evaziune fiscala savarsite in perioada 2014-2020 in calitate de administrator a alte patru societati comerciale. In aceasta cauza s-au desfăşurat percheziţii de amploare la 12 locaţii din judeţele Cluj şi Arad”, arată Parchetul Tribunalul Cluj. 

 

Reamintim că la începutul lunii iunie, procurorul Renyi Erika, de la Parchetul Tribunalului Cluj, ancheta o evaziune fiscală de aproape şapte milioane de euro. Patronii de la Nick Ballroom erau vedetele dosarului, prin "afacerea" de familie cu care au dat un tun de proporţii. Cristofor Florin Țap și Alexandru Arin Țap, fraţii şi capii evaziunii, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Florinel Ţap, juniorul inculpatului Cristofor Ţap şi patronul sălii de evenimente Nick Ballroom din Dej, a scăpat doar cu arest la domiciliu, în vreme ce mătuşa lui Cristina Ramona Talpă şi complicea ei, Anamaria Nelia Peter au fost plasate sub control judiciar. Ziar de Cluj a publicat primele informaţii despre descinderile comandate de procurorul Renyi Erika, iar din cercetările penale rezultă cum a reuşit clanul Ţap să prejudicieze statul cu peste 31 de milioane de lei. Cu toate acestea, Cristofor Florin Țap a fost trimis în judecat ca fiind singurul inculpat într-un dosar cu un prejudiciu de doar un milion de lei. 

VIDEO: Evaziunea fiscală de la Dej este afacerea patronilor de la Nick Ballroom. Fraţii au fost arestaţi preventiv. Juniorul are arest la domiciliu, contabilele sunt sub control judiciar

Adauga comentariu