Uniforme pentru soferii si controlorii CTP. Conducerea companiei ar dori ca angajatii sa aiba mai multa prestanta in fata clujenilor

Cei care au calatorit cu mijloacele anilor '90 isi amintesc, poate, de uniformele albastre pe care le purtau atunci atat soferii, cat si controlorii de bilete. Conducerea Companiei de Transport (CTP) Cluj are in plan sa readuca in actualitate aceasta practica, pentru mai multa tinuta. 

Proiectul ar avea in vedere dotarea fiecarui sofer si controlor cu doua tipuri de tinuta, una de vara si cealalta de iarna. 

“Avem aceasta dorinta. Nu ar fi o premiera la Cluj, noi am mai avut ceea ce numeam tinuta uniforma comuna intre anii 1997 si 2000.  Angajatii care isi desfasurau activitatea in mijloacele de transport purtau uniforme care aveau o culoare albastru-bleumarin, iar controlorii aveau, pe langa costum, si o cascheta, chipiu cum se numeste uzual”, a precizat Liviu Neag, directorul CTP.

In momentul de fata, proiectul se afla in stadiul de analiza a costurilor pe care le-ar presupune implementarea si de identificare a surselor de finantare. 

“Nu am o suma, exact, insa, daca ne gandim ca un costum ar costa intre 400 si 500 de lei, ca ar fi nevoie de tinuta de iarna si cea de vara in cate doua exemplare, pentru schimb si ca ar trebui sa dotam cu uniforme 700-800 de oameni, este nevoie de o suma consistenta”, a detaliat directorul. 

Avantajul principal al instituirii uniformei pentru angajatii CTP ar fi faptul ca le—ar da o prestanta in fata calatorilor, “o nota de modernitate”. 

“Am avea o alta imagine in fata publicului. Pe de alta parte, o parte a angajatilor, si ma refer aici la corpul de control, nu ar fi de acord cu aceasta masura. Ei spun ca ar fi identificati in oras de catre anumiti indivizi certati cu legea. Oricum, deocamdata nu a fost aprobat nici bugetul pe 2015. Vom vedea apoi ce se intampla”, a precizat Neag. 

Masura face parte si din lista de propuneri pentru CTP pe care consilierul local Ioan Bildea a postat-o in aceste zile pe Facebook. 

“Avand in vedere achizitia de noi autobuze, cred ca este timpul ca soferii sa dispuna de o tinuta vestimentara personalizata. Nu cred ca mai trebuie sa amanam acest subiect, daca sunt bani de autobuze cu siguranta se vor gasi si pentru asa ceva”, a scris consilierul. 

Lista mai cuprinde propuneri ca amenajarea de birouri pentru abonamente in campusurile studentesti, harti ale traseelor afisate in fiecare statie, imbunatatirea site-ului companiei sau organizarea unui concurs pentru realizarea unui manual de identitate vizuala a companiei.

Comentarii

alexandra

21.01.2015 20:50

Mda! Ar fi mult mai civilizat daca ar purta soferii camasa alba si cravata ca in tarile civilizate.

Ponoran Victor-Mihai

22.01.2015 06:53

Era o croitorie specializată pe uniforme de CFR,Vama, Aviație ,militare, lângă Gara CFR Cluj.( pe clădire scria mare "Energobyt",la piciorul podului peste calea ferată in drum spre Baciu( pe partea dreapta) .Daca se cumpara material vrac, si se negociază profesionist cred ca ieșiți la jumătate de pret! Propun consultarea unor modele ergonomice si mai putin la moda( tip sport)! Cand v-am redirecționat articolul din SATU Mare pe aceasta tema m- am gândit si la costuri! O varianta f.modesta si eficace sunt acele veste fluorescente galbene care la Decathlon /Lidl ,( cred ca sunt furnizori si mai ieftini) este cca 20-30ron /buc.dar ECUSONUL ( legitimație)sa fie obligatoriu ,vizat anual .Parca daca va gândiți la îmbrăcăminte specifica la ( numai la locul ) de munca intra la legislația de Protectia muncii( SEcuritatea si igiena muncii) ,si sunt suportate din fondurile respective! Vara șapca cu cozoroc din material răcoritor cu sigla CTP. Obligatoriu sigla CTP, sa apăra si pe îmbrăcăminte ! Sa fie personalizata mai ales cu aceasta !

Adauga comentariu