Unde s-a evaporat apartamentul lui Ionuț Rusu? Directorul Sălii Polivalente face fals în acte?

Ionuț Rusu, directorul BT Arena (Sala Polivalentă) Cluj-Napoca își completează declarația de avere după cum vrea el. Omite „anumite” bunuri și „uită” ce funcții are în cadrul propriei firme. Legea prevede că orice bun înstrăinat a cărui valoare este peste 3.000 euro trebuie să apară în declarația de avere.

Primul aspect care ridică semne de întrebare: În declarația de avere pe anul 2016 apare o motocicletă Piaggio, dobândită prin cumpărare. În declarația pe anul următor, motocicleta nu mai există. Ori Ionuț Rusu a făcut fals în acte, ori motocicleta a fost donată sau vândută cu mai puțin de 3000 euro (legea prevede că orice bun care a fost înstrăinat pentru mai mult de 3000 euro trebuie să apară în declarația de avere).

Al doilea aspect care ridică semne de întrebare: Ionuț Rusu a procedat la fel și cu apartamentul de 75 mp din Cluj-Napoca, achiziționat în 2017. În declarația de avere pe anul trecut, apartamentul nu mai există. Dacă l-a donat, ar fi trebuit menționat acest lucru în declarația de avere, dacă l-a vândut, de asemenea, trebuia scris acest lucru. Unde s-a evaporat apartamentul directorului BT Arena? Din declarația de avere, reiese că din apartamentul vândut, Rusu și-a acoperit un credit bancar în valoare de 27.000 lei, contractat în 2017 și a mai depus în bancă 141.600 lei. Suma totală este de 36.000 euro, ori un apartament în Cluj-Napoca sau chiar în Florești sare cu mult peste această valoare.

Al treilea aspect care ridică semne de întrebare: Deși Ionuț Rusu este și asociat și administrator al firmei Manhattan Real Estate Cluj-Napoca, acesta a notat că este doar asociat. Același lucru l-a scris în declarațiile de avere pe ultimii trei ani. Manhattan Real Estate a fost înființată în 2014, anul când Rusu a fost numit director al Sălii Polivalente. Obiectul de activitate al firmei este dezvoltare/promovare imobiliară. Are doi asociați și administratori: Ionuț Rusu și Ioan Viorel Isopel.

Contactat telefonic, Ionuț Rusu ne-a promis că va reveni cu un punct de vedere în scris. 

Adauga comentariu