Un nou șantier în centrul orașului: încep lucrările în Piața Lucian Blaga

Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunţă faptul că începând din noaptea de 12 spre 13 mai  vor demara lucrările la obiectivul de investiții ,,Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană: reabilitare și extindere zona pietonală piața Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior, strada Emil Isac și amenajare piste de biciclete”, proiect finanțat prin  Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

În prima etapă, se vor executa următoarele tipuri de lucrări:

- înlocuire rețea de apă pe str. Emil Isac

- modernizare rețele electrice pe străzile: Republicii (trotuarul adiacent numerelor 1-7), Piața Lucian Blaga, Napoca (trotuarul adiacent numerelor cu soț), Emil Isac (trotuarul adiacent numerelor fără soț), Petru Maior (ambele trotuare).

Pe perioada lucrărilor, se desființează temporar parcările de pe str. Emil Isac, adiacente numerelor fără soț, respectiv standul taxi din Piața Lucian Blaga între str. Gh.Șincai și Petru Maior.

Primăria îi roagă pe conducătorii auto și pe pietonii să circule cu prudență în zona șantierului care presupune restricții de circulație ce vor fi semnalizate prin indicatoare rutiere.

Lucrările sunt executate de asocierea SC Diferit SRL - Starcom Exim SRL, valoarea contractului este de 20.592.463, 79 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 6 luni.

Șantieriada nu începe, ci continuă

Clujul, în ultimele două decenii, a fost un permanent șantier. Nu se termină bine „săpăturile agricole” dintr-o amplă zonă, că încep în alta. Problema este că lucrările se execută în așa fel încât uneori, după modernizare, străzile arată la fel sau mai rău ca înainte. Un exemplu în acest sens este strada Ferdinand, unde noile dale au fost montate recent parcă în bătaie de joc. Detalii și imagini, aici.

Cu șantierul de pe Ferdinand și străzile adiacente neterminat, noul șantier din Piața Lucian Blaga va spori serios haosul din oraș, după ce clujenii vor putea circula liber.

Diferit, firmă de casă a administrației publice, trebuie să încheie lucrările în șase luni. Asta înseamnă că întreaga vară clujenii vor respira în centrul orașului praf și vor circula prin moloz. Înlocuirea rețelei de apă va crea un disconfort suplimentar pentru riverani, iar desființarea temporară a unor locuri de parcare va duce la mai multe mașini pe trotuare, așa cum am fost obișnuiți și până acum.

Adauga comentariu