Un nou bloc între case va răsări pe Calea Turzii

Pe Calea Turzii nr. 35 ar putea răsări un nou bloc de patru etaje plus un etaj retras, între case. Planul Urbanistic de Detaliu a fost discutat astăzi în cadrul Comisiei de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca. 

Parcela de teren, proprietatea beneficiarului, are o suprafață de 1238 mp, este delimitată de parcelele vecine pe laturile de sud, est și nord, iar pe latura vestică se realizează accesul auto și pietonal direct din strada Calea Turzii. Parcelele vecine și din proximitatea noului bloc sunt ocupate de construcții cu regim de înaltime: S+P, P, D+P+M, S+P+2E+Er, 2S+P+4E+Er (Hotelul Ramada). În afară de Hotelul Ramada, așadar, blocul se va învecina doar cu case.

Zona vizată pentru noua construcție a fost una de case, însă, după modernizarea Căii Turzii, arealul a devenit foarte atractiv pentru constructorii de blocuri între blocuri și de blocuri între case, cu consecințe negative asupra traficului, blocat deja la orele de vârf.

Dinspre noul imobil se vor vărsa, pe Calea Turzii, mașinile proprietarilor din 21 de apartamente și din spațiul de servicii de la parter. Imobilul va avea 24 de parcări subterane, câte una pentru fiecare apartament și 3 pentru spațiile de servicii, ceea ce înseamnă că familiile cu mai mult de o mașină își vor parca autoturismele pe clasicul trotuar.

Beneficiarul acestei investiții este SC Buildology SRL, o firmă cu sediul la Cluj-Napoca, înființată în anul 2009, administrată de Radu Gavrilă (asociați – Radu Gavrilă, Andrei Gavrilă și Andreea Chezan). Firma are ca obiect de activitate „dezvoltare (promovare) imobiliară”. Din 2014 până în 2018, firma a avut 0 (zero) angajați. În 2018, a declarat o cifră de afaceri de 10 721 euro, un profit net de 68 903 euro și datorii de 732 019 euro.

Adauga comentariu