UN MILION DE EURO a luat firma lui Buzoianu pentru renovarea unui camin UMF, in timp ce nevestica era DECAN la aceeasi Universitate! Frumos, nu?

Buzoianu si-a cladit averea fie pe cadavrele comerciale ale marilor companii-simbol ale Clujului, vezi cazul Feleacul, fie in jurul banilor publici sau al averilor tentante detinute de universitatile clujene. De la USAMV, Buzoianu a luat fara licitatie 1000 de hectare de teren prin concesiune la Jucu pe care a platit timp de ani de zile sume infime, vaduvind patrimoniul imobiliar al universitatii de un potential real de dezvoltare. Acum, Curtea de Conturi verifica la USAMV aceasta "tranzactie" din care biata universitate a luat abia cateva mii de euro in 10 ani.

Universitatile sunt, se pare, preferatele celui care vrea sa fie primar la Cluj sustinut de PSD. Ziar de Cluj va prezinta astazi DOVADA ca SC Modern Bau SRL, firma de constructii a lui Buzoianu, a hapait pur si simplu un milion de euro pentru renovarea Caminului Studentesc Hasdeu, din care mai mult de 200 000 de euro au fost atribuiti chipurile prin negociere, adica fara publicarea unui anunt de participare.

Informatia ne-a fost confirmata recent chiar de catre conducerea UMF care, prin biroul de presa, a fost nevoita sa puna la dispozitia Ziar de Cluj aceste informatii, in baza legii 544.

 

UMF confirma: Modern Bau - contract de executie de 1.000.000 de euro 

 

Iata si raspunsul UMF:

"Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca a incheiat cu SC Modern Bau SRL Cluj-Napoca un singur contract de executie lucrari, inregistrat la UMF cu nr. 17854 din 24.07.2009, pentru executia obiectivului „Camin Studentesc Hasdeu”.

Lucrarile aferente obiectivului „Camin Studentesc Hasdeu” au fost atribuite la valoarea de 3.569.886,81 lei fara TVA, prin procedura de licitatie deschisa, conform OUG 34/2006, in urma publicarii in SEAP a anuntului de participare nr. 79169/03.06.2009.

Anuntul de atribuire a contractului de executie sus mentionat a fost publicat in SEAP cu nr. 67774/03.09.2009.

Valoarea de 984.729,17 lei fara TVA, care constituie lucrari de imbunatatire a functiunilor cladirii (instalatii de climatizare, control acces si instalarea unui post de transformare) a fost atribuita prin procedura de negociere, fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, in conformitate cu prevederile OUG 34/2006.

 

Sumele in lei cumulate sunt echivalentul a putin peste un milion de euro la cursul din septembrie 2009 al BNR.

 

Nevasta Anca, "decanca" la UMF, sotul, cu renovatul la UMF

 

Dar bomba acum vine! In acelasi timp in care Modern Bau SRL, firma lui Buzoianu renova de un milion de euro caminul UMF, nevestica, Anca Buzoianu, il privea cu drag pe sot cum renoveaza de la geamul biroului sau de decan al Facultatii de Medicina din cadrul UMF, mandat pe care l-a "arestat" in 2008 si nu i-a mai dat drumul de atunci. Desigur, cu nevasta decan, este doar o coincidenta ca sotul Octavian Buzoianu castiga licitatii de un milion de euro la aceeasi Universitate!

 

Sursele noastre ne-au spus ca nu sunt singurele lucrari pe care Modern Bau SRL le-a prestat la UMF. In timp, Buzoianu s-a prins ca nu e bine sa continue el ca lider de proiect si s-a bagat subcontractor la o firma clujeana care tooot castiga in ultimii ani lucrari pe bani publici. 

 

Comentarii

viorel

21.05.2016 10:03

Daca e adevarat, e extrem de trist si merita investigat de catre organele in drept sa o faca;erau multe de renovat in Cluj, fara conexiune cu sotia de la UMF ; o firma care ofera servicii de calitate poate cistiga contracte fara sa existe conflicte de interese atit de evidente...

mike mike

21.05.2016 13:56

 stimate domnule alexa. ar merita cercetat si preluarea de catre familia buzoianu a ICPului (institutul de proiectare cluj) cu sediul pe strada motiilor, vis-a-vis de primarie. preluat in "faliment", transformat in afacere imobiliara.asteptam un articol si pe aceasta tema ne mai atinsa pana in prezent. va multumesc!

ela

22.05.2016 20:30

si concesiunile pe lacul Belis de la mijlocul anilor '90si pagubitii depe muzeul apei - unde terenul era pe mostenitori, autorizatia de constructie pe buzoianu PF si executia trecuta prin X firme falimentate pe rand si mutat utilajele de pe una pe alta sa nu le poata executa banca, asa ca executa apartamentele platite in avans de oamenisi executia execrabila si extrem de scumpa de la spitalul Clujana - unde s-a rupt tavanul dupa ce s-au montat utilajele desi s-a facut o intarire a structurii inainte de a reconstrui cladireasunt multe elemente ce ar trebui investigate si in primul rand nu ar trebui sa poata candida astfel de oameni la gestionarea bunului public 

Adauga comentariu