Un drept la replică în care consilierul judeţean PSD Vasile Sălătioan se dezice de firma care încasează sute de mii de euro de la DGASPC. Numai că ASY Exim și ASY Instal fac afaceri în același sediu și au aceeași secretară

Din punctul nostru de vedere, în cazul consilierului judeţean PSD Vasile Sălătioan, avem de a face cu un caz de incompatibilitate cât se poate de clar care nu a intrat încă în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate, dar care merită luat la purecat. Acesta, în timp ce ridică mâna şi votează bugetul, neagă, printr-un drept la replică venit în urma materialului publicat ieri de Ziar de Cluj, orice implicare în intermedierea contractelor de sute de mii de euro pe care firma ASY Exim SRL le are în derulare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Cluj. Publică dreptul la replică, așa se cade, dar Ziar de Cluj îi demonstrază lui Vasile Sălătioan că, dincolo de vorbe și afirmații, în spatele firmelor ASY Instal şi ASY Exim sunt tot interesele lui. 

Firma ASY Exim SRL din Dej cu domeniul de activitate “Lucrari de instalatii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat” are încheiate în ultimii doi ani nu mai puţin de 7 contracte cu DGASPC Cluj. Valoarea acestor contracte de excuţie şi mentenaţă a lucrărilor de instalaţii depăşeşte lejer suma de 200.000 de  euro. 

Din 1997 de la înfiinţare şi până în septembrie 2013 unicul acţionar la ASY Exim SRL a fost consilierul judeţean PSD Vasile Sălătioan (deci, măcar un an cosnilierul județean a fost și patron la firma care urma să se-nfrupte copios din bugetul CJ Cluj). Acesta şi-a cesionat părţile sociale ale societăţii în favoarea lui Waller Iosif la apoape un an şi jumătate după ce a fost ales în funcţia de consilier judeţean. Prin urmare în urma articolului publicat ieri “Consilier judeţean PSD aflat în stare de incompatibilitate mai bine de un an. Vasile Sălătioan, contracte cu DGASPC de sute de mii de euro”, consilierul PSD a ţinut să ne transmită un drept la replică pe care îl puteţi vedea în imaginea de mai jos. 

Firma ASY Instal din Dej a fost înfiinţată în anul 2014 de către acelaşi consilier judeţean PSD Vasile Sălătioan. Domeniul de activitate al firmei, “Lucrari de instalatii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat”, este identic cu cel al societăţii  ASY Exim SRL, firma care are cotractele bănoase cu DGASPC. Legal nimeni nu contestă acest lucru, dar la datele de contact (ce coincidență!) adresa celor două entităţi economice este aceeaşi, motiv pentru care i-am solicitat un punct de vedere consilierului Vasile Sălătioan. 

“Imobilul din Dej, Piata Lupeni nr. 1 este compus din două clădiri separat. În ce priveşte obiectul de activitate prevederile legale nu interzic ca două sau mai multe societăţi comerciale să îşi autorizeze acelaşi obiect de activitate”, a afirmat Vasile Sălătioan.

Da, cum să nu, ce stranie și bănoasă coincidență! Avem doua firme: ASY Exim şi ASY Instal, cu acelaşi domeniu de activitate, care au aceeaşi adresă. Este de înţeles. Ce nu este de înţeles este cum se face că ambele societăţi (aflate în două clădiri separate, dacă e să ne luăm după declarația consilierului județean care ne cam ia de fraieri) au acelaşi număr de telefon la care o voce suavă te informează cum că domnul “Sălătioan de la ASY Instal” "nu poate fi găsit decât mâine dimineaţă la 8 fără zece", iar la câteva minute după, aceeași voce, dacă ceri cu domnul administrator Waller Iosif de la ASY Exim SRL, te informează că "nu este momentan la firmă". Probabil unul dintre patroni este atât de zgârcit încât face pe din două secretariatul cu celălalt...

    “ASY, buna ziua. Domnul Sălătioan (acţionar unic  ASY Instal - n.a.) îl puteţi găsi mâine dimineaţă pe la opt, opt fără zece”, 

    “ASY, bună ziua. Domnul Waller (acţionar unic ASY Exim - n.a.) momentan nu este. Ce problemă aveţi?”

Păi, problema noastră este că cineva minte grosier.

Domnule Vasile Sălătioan, am înţeles că Piaţa Lupeni nr 1 are două corpuri de clădire, dar nu trebuie să fim doctori economişti să ne dăm seama că aceeaşi secretară deserveşte ambele firme. Întrebarea este cât timp petrece într-o clădire și cât în cealaltă?

În ceea ce ne privește, acest material (plus cel de ieri) l-am trimis și către Agenția Națională de Integritate să ne lămurească ei ce și cum cu privire la incompatibilități și confuzii. Poate ANi știe face mai bine ca noi conversia valutară a incompatibilității. 

 

 

Adauga comentariu