Un bloc cu cinci etaje, lipit de o casă, va răsări curând pe strada Stephenson

Pe strada George Stephenson din Cluj-Napoca va fi construit un bloc cu cinci etaje. În ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare va fi votat un proiect de hotărâre care vizează aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru acest imobil. Beneficiarul investiției este Ana Maria Tribel. Viitorul bloc va fi lipit de peretele unei case. Cu toate că există posibilitatea ca imobilul să sufere daune, investitorii garantează că acest lucru nu se va întâmpla.

„Un bloc cu cinci etaje ne ia toată lumina, o să afecteze structura casei mele. Ce garanții am eu că efectuându-se această clădire care o să alipească de pivnița mea de piatră? Nu sunt de acord cu această construcție. Nu sunt de acord cu această construcție pe motiv că ne ia toată lumina. O să afecteze și casa noastră, fiind o lucrare așa mare și la o distanță așa mică, iar eu fiind bolnav (transplant renal, moarte clinică, hipertensiune) m-ar afecta foarte tare. Ar trebui omenește să se țină cont”, a declarat Iosif Marcel Mîndrușca, proprietarul casei de la numărul 11, aflată chiar lângă viitorul bloc.

Beneficiarii proiectului au precizat că orientarea clădirii este de așa natură încât nu se umbrește deloc imobilul respectiv. De asemenea, se vor monta piloni forați, astfel încât să nu se producă stricăciuni.

Potrivit proiectului de hotărâre, parcela pe care se solicită construirea, aflată în proprietate privată, are o suprafață de 427 mp, fiind situată pe frontul nord-vestic al străzii G. Stephenson și delimitată de parcele cu fond construit în partea nord-estică, nord-vestică și sud-vestică. Întrucât suprafața parcelei nu este mai mare sau egală cu 500 mp, autorizarea executării lucrărilor de construire este condiționată de elaborarea în prealabil a unui plan urbanistic de detaliu.

Prin PUD se propune construirea unui imobil cu funcțiuni mixte S+P+5E și S+P+E, str. George Stepehenson nr. 9, cu evidențierea modalității de conformare la prevederile PUG în ceea ce privește utilizarea funcțională, amplasarea, echiparea și configurarea clădirii, staționarea autovehiculelor, posibilitățile maxime de ocupare și utilizare a terenurilor.

Adauga comentariu