Turismul intunecat al Clujului se lanseaza de Halloween

 Un proiect spectaculos si plin de suspans se inaugureaza vineri, chiar in ajunul Halloween-ului: misterele padurii Hoia Baciu, combinate cu adrenalina jocului The Dungeon si cu palpitantul joc Transylvania Quest Games, reunite sub aceeasi umbrela. Mistery Cluj va fi noua atractie turistica a Clujului, folosind un potential al orasului care nu a mai fost exploatat pana acum, dedicata amatorilor de mistere, fie ca este vorba de legende urbane ingropate in negura timpurilor, fie ca este vorba de jocuri de evadare sau cautatori de situatii palpitante.

Evenimentul Mystery Cluj Day va avea loc vineri, 31 octombrie si le este dedicat, “amatorilor de mistere". Dupa cum Ziar de Cluj a scris in aceasta vara, proiectul reuneste Transylvania Quest Games, The Dungeon si Hoia Baciu Project. 

Totul incepe la ora 15 in Piata Muzeului.

“Construim un cadru in care puteti descoperi mistere, legende si curiozitati despre Cluj-Napoca, avand la tot pasul sentimentul acela de A-HAA. Jocurile create de noi va poarta intr-o lume de mister, in care voi, impreuna cu coechipierii vostri trebuie sa va puneti mintea la contributie pentru a descifra indiciile lasate de Donath sau Matei Corvin sau chiar I. L. Caragiale prin oras”, arata cei de la Transylvania Quest Games, un joc de vanatoare de comori, adevarat Indiana Jones de Cluj.

Jocul le va arata participantilor  si locurile mai putin cunoscute, cum ar fi cel in care a locuit verisoara celebrei Elisabeta Bathory, sau galeriile subterane, pentru gasirea corora vor avea ocazia sa isi dovedeasca abilitatile prin locurile deja cunoscute din oras.

Jocul se desfasoara prin intermediul platformei www.transylvaniaquest.ro la sectiunea Tours.

De la ora 17 se vor decora dovleci, pe Aleea Muzeului Etnografic, iar de la 18 intra in actiune frumoasa Ancuta Vancea, creatoarea The Dungeon, primul joc de evadare din Cluj-Napoca. De aceasta data, ii provoaca pe clujeni “sa evadeze din padurea Hoia-Baciu, inainte sa fie prea tarziu”.

“Elibereaza-ti prietenii, cauta indiciile ascunse si gaseste calea de intoarcere spre civilizatie. Foloseste-ti imaginatia, logica si creativitatea intr-un joc plin de adrenalina si suspans. Cum vei reactiona in momentul in care vei ramane singur in padure? Vei reusi sa ramai calm, sa calculezi, sa investighezi? Sau instinctul de conservare va prima? The Dungeon iti ofera sansa de a-ti testa abilitatile in situatii limita”, indeamna ea.

De la ora 20.30  incepe turul de noapte in padurea bantuita. Se pleaca spre Hoia-Baciu de pe strada Alexandru Donici (spre padure).

„Triunghiul Bermudelor al Transilvaniei”, „una dintre cele mai bantuite paduri din lume”, „un portal spre alte dimensiuni” sunt doar cateva apelative pe care padurea Hoia-Baciu le-a castigat de-a lungul timpului.

“Descopera tainele padurii Hoia-Baciu participand la un tur de noapte gratuit, marca Hoia-BaciuProject! Daca vremea tine cu noi, iti pregatim o surpriza marca ashtangayoga.ro in Poiana Rotunda, punctul de maxima intensitate al padurii”, promit oficialii Hoia-Baciu Project, un proiect de vizitare a faimoasei zone paranormale. 

Doritorii trebuie sa aiba incaltaminte tip bocanc, imbracaminte lejera, dar calduroasa, caciula, pelerina pentru ploaie, o pernita sau izopren pentru stat pe jos, o sursa de lumina si, bineinteles, camera foto sau video.

"Organizatiile noastre au in comun partea de mister, de turism negru care nu a fost inca exploatata la Cluj. Colaborand, ne propunem sa atragem interes asupra unei alte forme de turism, mai intunecata, insa tratata intr-o modalitate pozitiva. Va fi o promovare comuna. Incercam sa lansam produse noi, sa nu fie nici ce face RYLEx, nici ce face The Dungeon, nici ce face Transylvania Quest Games”, a precizat in luna iulie Marius Lazin, reprezentant al Asociatiei RYLEx (Asociatia Romania - Your Lifetime Experience (RYLEx),  cea care organizeaza Hoia-Baciu Project, proiectul de vizitare si popularizare a misterelor padurii cu acelasi nume.

"Dezvoltam Hoia-Baciu Project prin alipirea la noul concept, Mistery Cluj, menit sa promoveze misterele Clujului si, totodata, o noua forma de turism in Cluj-Napoca, avand acum o oferta mai diversificata si mai coerenta (pe aceasta latura, mai intunecata)", a detaliat Lazin.

Participarea la manifestarile Mistery Cluj Day va fi gratuita, potrivit Ancutei Vancea.

Comentarii

flegmenta

29.10.2014 13:21

O mizerie...

Adauga comentariu