Trotuarele de pe Republicii se dezintegrează

Mersul pe jos pe strada Republicii nu corespunde zicalei „Mersul pe jos face piciorul frumos”, ci mai degrabă unor noi zicale „Mersul pe jos face piciorul rupt” sau „Mersul pe jos rupe pantoful frumos”. Trotuarele de pe ambele părți ale străzii sunt denivelate și dacă nu ești atent ai toate șansele să faci cunoștință cu pământul și să te alegi cu niște vânătăi. Denivelările ar fi cea mai mică problemă. Dalele cu care au fost pavate trotuarele sunt sparte sau fărâmițate în multe locuri, pe alocuri sunt pur și simplu smulse sau dau semne că se vor sparge cât de curând.

trotuare strada republicii

Nici partea carosabilă nu arată foarte bine. Este peticit din loc în loc, ca urmare a spargerilor repetate din ultimii ani a celor de la E-On Gaz. În urmă cu cinci-șase ani, E-On Gaz își făcuse un obicei din a sparge carosabilul de pe Republicii, dar și din a nu face reparațiile cum trebuie. Doar după ce au apărut amenințări din partea Primăriei, companie de gaz s-a conformat și a acoperit locurile sparte într-un mod mai profesionist.

strada republicii


Tot pe strada Republicii a avut loc o avarie serioasă și la o conductă de apă, în zona străzii Avram Iancu, când, din nou, a fost spart asfaltul.
Lucrările de modernizare a străzii Republicii au avut loc în anul 2006, când s-a lucrat pe mai multe tronsoane. În 2013, când spargerile celor de la E-On Gaz erau frecvente, consilierii locali PNL (în opoziție la vremea aceea) îi băteau obrazul lui Emil Boc care promitea, în primul mandat că odată ce va fi reparată, strada Republicii va fi modernizată „pentru totdeauna”.

trotuare strada republicii

„Strada Republicii a fost reabilitată în primul mandat al primarului Emil Boc. A fost un adevărat spectacol de declarații publice și de promisiuni de genul: “facem acum pentru totdeauna”, “va fi neplăcut pentru clujeni o vreme, până când realizăm reabilitarea”, spuneau atunci consilierii PNL.
La zece ani de la modernizare, strada Republicii dă semne de dezintegrare și ar putea fi nevoie în curând de noi lucrări de reparații. 

Adauga comentariu