Triatlonul a izbandit la Cluj: 70.3 de mile in cinci ore pe bicicleta, inot si alergare

12 clujeni temerari s-au intrecut pe sine sambata si au demonstrat ca o competitie de Half  Ironman poate fi organizata cu succes si aici. Fara nici un sprijin din partea autoritatilor, membri comunitatii care practica acest sport la Cluj au pus mana de la mana si au reusit sa duca la bun sfarsit o competie spectaculoasa: grupul de medici, IT-isti sau mici intreprinzatori au trecut Tarnita inot, au ajuns pana la Huedin pe biciclete, pedaland pe langa tiruri, dupa care au  alergat, finalizand traseul in Parcul Central din Cluj-Napoca.

Clujman 70.3, primul concurs de half triatlon de la Cluj a avut loc sambata, 20 septembrie si a fost, practic, un experiment.

“Ideea s-a nascut in sanul comunitatii noastre de aproximativ 20 de persoane pasionate de triatlon. Am zis sa organizam o competitie de Half  Ironman, ca sa vedem cum merge, daca e sau nu fezabil”, a marturisit Tudor Sofron, unul dintre organizatori, cel care a coordonat evenimentul.

Manifestarea a fost pusa la punct fara sprijin din partea autoritatilor, astfel ca nu a implicat inchiderea drumurilor. S-au inscris 20 de participanti, din care au luat startul 12 clujeni, oameni cu ocupatii diverse, de la medici la informaticieni sau mici intreprinzatori.

“La inceput s-a inotat in Tarnita, de acolo participantii s-au urcat pe biciclete, pedaland printre tiruri pana la Huedin si totul s-a incheiat cu o alergare cu finish-ul in Parcul Central”, a explicat organizatorul.

Competitorii au strabatul traseul clasic de Half Ironman, de 1,9 kilometri inot, 90 de kilometri ciclism si 21 de kilometri de alergare. In total, 70.3 mile.

Pe primul loc s-a clasat Catalin Sanpetrean, urmat de Tonk Sandor si de Valdemar Vaum. S-au mai intrecut in competitie Maier Bela, Bogdan Popovici, Tudor Sofron, Szatmari Daniel, Rares Raducu, Andrei Contan, Andrei Reus, Andrei Spatariu si Voicu Oprean.

Totul a fost rodul solidaritatii dintre membrii comunitatii.

“A fost un eveniment colaborativ: unul a desenat sigla, altul a realizat traseul de biciclete, Voicu de la Arobs a venit cu tricourile, iar niste prieteni ne-au asigurat o barca pentru urmarirea participantilor la inot”, a apreciat coordonatorul.

Sase din cei care au luat startul Clujman 70.3 aveau deja la activ cate un concurs Ironman la care au fost finalisti.

“Nu a fost un concurs supercompetitiv, deoarece ideea era sa vedem daca merge bine. Am luptat sa mearga totul bine si sa nu avem incidente. Concluzia a fost ca ar merge un asemenea concurs la Cluj. Feedback-ul de dupa eveniment a fost unul incurajator: paradoxal, multa lume ne-a spus ca ar fi dorit sa participe. Pentru anul viitor, ne propunem sa il organizam din nou la Cluj, insa cu sprijinul autoritatilor, sa avem strazi macar partial inchise sau supraveghere in trafic din partea Politiei Comunitare”, a conchis Sofron.

Concursul a putut avea loc si datorita sponsorilor Arobs Transilvania Software, GU Energy Romania, NUTREND, Peeroton prin Maratonic si Born.

Comentarii

Lore

26.09.2014 16:20

O idee grozava! Bravo, organizatorilor-participanti! :) 

Adauga comentariu