Trezirea la realitate! Ministrul Fondurilor Europene nu vede cum Boc ar putea accesa fonduri europene pentru METROU: „Numai Metrorex este eligibil”

Emil Boc a fost băgat sub un duș rece astăzi, când Ministrul Fondurilor Europene i-a dat de înțeles că visul unui metrou la Cluj-Napoca nu e fezabil.

Asta, în condițiile în care Emil Boc se bazează pe fonduri europene pentru a susține financiar proiectul, fonduri care par imposibil de accesat de către Primăria Cluj-Napoca.

„În prezent, în România, numai Metrorex este eligibil pentru zona de investiții pentru metrou. Chiar am discutat recent posibilitatea ca Metrorex să acceseze în parteneriat cu o autoritate publică locală, Sectorul patru din București, fonduri pentru construirea unei noi stații de metrou și extinderea liniei. Dar țineți cont de restrângerile financiare pe care le vom avea. La nivelul UE, nu doar România decide cum se vor cheltui banii europeni. Există niște ținte pe care fiecare stat va trebuie să le atingă, pe competitivitate, inovare și cercetare, nu doar infrastructura mare, care pe noi ne doare în Estul Europei”, a declarat Roxana Mînzatu. 

Ipoteticul metrou din Cluj ar urma să coste 1.5 miliarde de euro și, în cel mai fericit scenariu, ar fi terminat peste 30 de ani.

Desigur, clujenii care au dificultăți în a calcula cât face 2+2 vor ignora orice avertisment și vor pune ștampila acolo unde trebuie, pe cel mai scund buletin de vot din urnă. 

 

Adauga comentariu