Trecere de pietoni de pe Oașului, imposibil de folosit de către persoanele în cărucior

O trecere de pietoni de pe strada Oașului a fost mutată recent, doar că nu s-a ținut cont de accesul persoanelor cu dizabilități și a cărucioarelor pentru copii. Aceștia au de traversat două borduri pentru a ajunge pe trotuar. 

Viceprimarul Dan Tarcea promite că toate trotuarele și trecerile pentru peitoni vor beneficia de acces pentru cărucioarele de copii sau pentru cele ale persoanelor cu dizabilități.

”Am început cu zona centrală și ne-am dus spre marginile orașului, vom ajunge cu acces pentru cărucioare în toate cartierele. Ține de civilizația unui oraș ca toate persoanele cu dizabilități să poată să urce pe trotuar”, susține Dan Tarcea.

Doar că în Cluj-Napoca mai este mult până când se ajunge la un nivel european.

Pe strada Oașului, municipalitatea a mutat o trecere de pietoni care era prea aproape de intersecție. Accesul pe această trecere nu este limitat doar de bordură ci și de o altă treaptă. Parctic cărucioarele au de trecut două obstacole pentru a putea traversa. Nu mai vorbim de situația când se deplasează din sens opus și trebuie să ajungă pe trotuar. Vor rămâne blocați pe carosabil până ce va veni cineva să îi ajute să treacă peste cele două borduri. O altă persoană a atras atenția că dacă ești atent la mașini sunt șanse mari să te împiedici de acea bordură. 

Primarul Emil Boc a susținut că până în 2025 va rezolva toate bordurile care împiedică circulația cărucioarelor. Este un orizont de timp extrem de mare, ce ar trebui să facă până atunci persoanele cu dizabilități, sau mamele care au cărucioare cu copii? Ar trebui să ocolească, poate au nororcul să dea peste o trecere fără borduri.

sursa foto: Fecebook/InfotrafcjudCluj

Adauga comentariu