Traseu turistic pentru nevazatori in Cluj-Napoca

Asociatia Babilon Travel a finalizat proiectul Terra Mirabilis, ce si-a propus crearea unui traseu turistic pentru persoane nevazatoare sau cu deficiente de vedere, in centrul istoric al Clujului. Asociatia impreuna cu patru tineri entuziasti a pus pe roate un proiect inedit.

„In vederea realizarii traseului turistic, adaptat nevoilor nevazatorilor, proiectul Terra Mirabilis a realizat suportul material menit sa documenteze traseul turistic si a calificat voluntari, in numar de opt, capabili sa insoteasca in siguranta persoanele sau grupurile de nevazatori pe acest traseu. Suportul material este format din ghiduri turistice, harti si materiale informative si promotionale, care permit unei persoane sau unui grup de persoane cu dizabilitati de vedere, din tara sau strainatate, sa parcurga in siguranta un traseu de vizitare a Clujului, traseu care cuprinde cele mai reprezentative obiective turistice, monumente si lacasuri de cult si care scoate in evidenta dimensiunea multiculturala si multietnica a orasului. Suportul material, in limbile româna si engleza, este creat in formate potrivite persoanelor cu dizabilitati de vedere, adica ghiduri audio,  materiale tiparite cu caractere mari. De asemenea aceste materiale sunt disponibile si in format digital (MP3 si PDF)”, arata reprezentantii proiectului.

Pentru ideea inedita, dar si pentru modul in care au pus pe picioare acest proiect Ziar de Cluj dedica rubrica Jos Palaria! de astazi Asociatiei Babilon Travel si voluntarilor din proiect.

Adauga comentariu