Jos palaria

Transilvania si-a dezvaluit frumusetea in inima Clujului

Timp de trei zile, clujenii au avut la dispozitie in Piata Unirii legume, fructe, dulceturi, mezeluri si must aduse chiar de producatori locali, dar si bijuterii, costume populare, vase de lut, precum si spectacole, demonstratii culinare cu bucatari englezi si multe altele. Toate astea au fost savurate si de invitatii din Marea Britanie, care de acum vor promova Clujul in demersurile lor.

Desi vremea nu a fost prea frumoasa in weekend, programul Transilvania Fest s-a derulat la ceas si tarabele agricultorilor au fost mereu doldora de bunatati.Vinete si dovleci de la Jucu, faimosii cartofi si morcovi de la Rasca, nu mai putin cunoscuta tuica de Zalau, miere, branzeturi sau mezeluri afumate, must, vin, siropuri de fructe de padure au stat la dispozitia celor care au vrut sa isi umple camara la inceput de toamna. Nu au lipsit pernutele cu lavanda, atat de populare la Cluj, costumele populare din Transilvania, nici sosetele si caciulitele de lana impletite chiar de doamnele care au vandut la standuri. La o taraba gaseai bice, la alta jucarii de lemn si la alta cojoace.

Demonstratiile culinare au avut loc dupa program, la fel si spectacolele de la orele serii la fel, desi afara era frig ca-n noiembrie.

Pentru ca au facut eforturi sa aduca in inima Clujului festivalul intinerant, cu invitati straini care au testat Transilvania la ea acasa si nu s-au lasat descurajati de vremea mohorata din week-end, le spunem Jos Palaria organizatorilor Transilvania Fest!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *