Trai, nenicule, al echipei Someș Dej pe banii publici! În timp ce alte echipe mor de foame, politrucul Vincențiu Știr papă mii de euro din bugetul Consiliului Județean!

Afaceristul dejean Vicențiu Știr a încasat, printr-o echipă de fotbal, mii de euro de la Consiliul Județean Cluj. În urmă cu doi ani, Vicențiu Știr a fondat echipa FC Someșul Dej, iar în primăvara acestui an s-a înscris pe lista ”nevoiașilor” din județ și a obținut o sponsorizare din bani publici în valoare de 30.000 de lei, echivalentul a peste șase mii de euro.

 

Ziar de Cluj a intrat în posesia tabelului cu echipele din județ care au primit fonduri nerabursabile de la CJ Cluj. Practic, FC Someșul Dej intră în top 13 echipe din totalul de 54 echipe cuprinse în alocările Consiliului Județean Cluj. Toate cluburile sportive dinaintea celui condus de Știr au un istoric competițional serios și de performanță. Echipa lui Vicențiu Știr s-a clasat pe locul al treilea în Liga a 4-a, însă este singura din grupă care a primit finanțare de la Consiliul Județean. Ceilalți s-au descurcat pe cont propriu.  

Ca să înțelegeți puțin cat de semificativă este suma de 30.000 de lei alocată către FC Someșul Dej, menționăm că un club sportiv cu perfomanțe în Champions League și care a dat echipa camioană a României, CLUBUL DE FOTBAL FEMININ CLUJANA, a primit suma mizerabilă de doar 10.000 de lei, echivalentul a două mii de euro. Până și cei de la CS SĂNĂTATEA SP CLUJ-NAPOCA, care au echipă în Liga a 3-a, au primit mai puțin cu 10.000 de lei, decât FC Someșul Dej.  

Practici de frustrați

Cand Ziar de Cluj a solicitat Consiliului Județean Cluj să comunice sumele de bani alocate către FC Someșul Dej, echipa lui Vicențiu Știr, reprezentanții instituției au negat alocările. La „a doua strigare”, cand am cerut din nou informațiile și am adăugat acronimul A.C.S. în fața denumirii FC Someșul Dej, cei de la Consiliul Județean și-au amintit că au dat cei peste 6 mii de euro către echipa respectivă. 

CITEȘTE ȘI: Vicențiu Știr, "bişniţarul" din DEJ ajuns secretar de stat la Afaceri, a pus la cale un faliment ”inteligent” pentru datorii de 7 milioane de lei

 

 

Adauga comentariu