In vizor

Trag la mierea banilor publici: „Clienți” fideli ai Primăriei Cluj-Napoca vor să construiască Baza Sportivă La Terenuri

Patru firme și asocieri au depus oferte la licitația pentru proiectarea și execuția Bazei Sportive La Terenuri. Printre acestea găsim clienți vechi ai Primăriei Cluj-Napoca, cei care mai mereu obțin contracte din bani publici.

Au depus oferte pentru acest proiect:

  • Diferit SRL
  • Asocierea Nord Conforest, Eco Garden Construct SRL, SC Ischia SRL, SC Proiect – Construct Regiunea Transilvania
  • Asocierea RO-Verde Landscaping S.R.L. , Electrogrup, Opentrans, Prospect Drill SRL, Cris Garden
  • Asocierea Sport Play Systems SRL , MBS Group

Diferit SRL este printre firmele care au obținut cei mai mulți bani de la administrația clujeană. În decursul mandatelor de primar ale lui Emil Boc, Diferit a obținut contracte în valoare de peste 200 de milioane de lei.

Anul trecut, Diferit a fost singurul participant la licitația pentru modernizarea străzilor Ferdinand, Zola,Puşcariu, Tipografiei şi a scuarului CEC. Valoarea totală a lucrărilor este de 15.329.920,16 lei, fără TVA. Tot în 2019, Diferit a mai cîștigat un contract în valoare de 6 milioane de lei pentru realizare Podului Porțelanului. Dacă vorbim de Poduri, tot Diferit a realizat lucrările la Podul Traian și la Podul N.

Firma a fost înființată de Nicolae Petri, fost inginer în cadrul Regiei Autonome a Domeniului Public, din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, reușind să dezvolte relații de afaceri foarte bănoase cu administrațiile liberale din Transilvania.

Printre ofertanți se regăsește și Nord Conforest, cei care au realizat și Baza Sportivă din Gheorgheni, un proiect în valoare de 4,7 milioane de euro. Anul trecut a câștigat și contractul pentru realizarea Parcul Tineretului-Pădurea Clujenilor, un contract în valoare de 3,8 milioane de euro. Nord Conforest nu este străină nici de contractele cu CJ Cluj de unde a obținut 9,3 milioane de euro pentru Parcul Industrial TETAROM I și 4,7 milioane de euro pentru închiderea rampei de gunoi Para Rât.

În asociere cu Nord Conforest se regăsește și Eco Garden Construct. Firma a obținut un contract de 1,1 milioane de lei de la Primăria Cluj-Napoca pentru montarea unui sistem de irigații în Parcul Central. De asemenea, Eco Garden Construct a obținut peste 2 milioane de lei de la Consiliul Județean pentru întreținerea gazonului de pe Cluj Arena.

Nici leaderul celei de-a treia asocieri nu este străină de contractele cu Primăria Cluj-Napoca.

Astfel, în 2017, SC Ro-Verde Landscaping, cu sediul în Ilfov, primește 2.210.950 lei pentru a planta 1740 de arbori. Tot în 2017, această firmă a mai câștigat un contract în valoare de 5,4 milioane de lei pentru a debarasa resturile vegetale de pe spațiile verzi. În 2016, alte două contracte au adus firmei 63 de milioane de lei pentru întreținerea și amenajare zonelor verzi și 1,3 milioane de lei pentru furnizarea de material dendrologic.

Cum va arăta viitoarea Baza sportivă La Terenuri?

Viitoarea bază sportivă va avea o suprafață de 42.410 mp, din care aproximativ 17.000 mp urmează să fie expropriați. 

Valoarea proiectului este de peste 33 milioane lei. Lucrările vor fi realizate cu fonduri din bugetul local, dar și din alte surse. Investiția va fi gata în 16 luni de la data începerii lucrărilor.

Conform caietului de sarcini, rezultatele așteptate în urma realizării proiectului sunt următoarele:

  • – activități sportive în aer liber (terenuri pentru tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei). Acestea vor fi împrejmuite și vor beneficia de suprafețe sintetice adaptate, nocturnă și acces liber (cu programare); terenuri de beach volley cu nisip și teren sintetic de baschet 3×3;
  • – activități sportive în spațiu închis (sală): squash, tenis de masă, perete escaladă, studio yoga/aerobic;
  • – amenajări exterioare pentru sport de relaxare: pistă alergare, zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, zone skatepark, zone fitness (amenajate cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor/juniorilor);
  • – zone de recreere pentru copii;
  • – zone de recreere pentru seniori (șah, tenis de masă etc);
  • – amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe sezonul rece;
  • – funcțiuni de alimentație publică;
  • – funcțiuni de interes public și funcțiuni administrative (birouri administrative, supraveghere – pază, depozite unelte și utilaje întreținere, vestiare și grupuri sanitare pentru public, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, punct de prim ajutor etc).
  • Potrivit aceluiași document, incinta va mai avea următoarele dotări:
  • – parcări auto, parcări biciclete și bike sharing;
  • – stații încărcare biciclete electrice;
  • – căi de acces la amplasament modernizate prin multiplicarea opțiunilor de traversare a pârâului Calvaria, prin realizarea a două pasaje pietonale suplimentare;
  • – spațiul va dispune de people countere, wi-fi gratuit și supraveghere video.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *