Tișe plătește degeaba 10 angajați la Seviciul juridic al CJ Cluj. Pentru războaiele sale personale cu angajații de la Aeroportul Internațional Cluj mai vrea să angajeze niște avocați

Pe banii clujenilor, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, vrea să își ducă războaiele personale cu angajații de la Aeroportul Internațional Cluj. Pe Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Cluj, de vineri, 28.06.2019, ora 11.00, este inclus şi ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării de servicii juridice necesare în litigiile de orice natură dintre Județul Cluj / Consiliul Județean Cluj / Președintele Consiliului Județean Cluj și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj R.A. / directorii și angajații Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A., precum și cu persoane juridice înființate de către directorii și angajații Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A”. Asta deși, în Consiliul Judeţean Cluj, există personal juridic specializat. Să înțelegem că cei 10 juriști ai CJ Cluj sunt varză?

Penibilul situației este amendat, printr-o interpelare publică de către deputatul PSD Cluj, Horia Nasra, președintele interimar al filialei județene:

"În primul rând, direcţia juridică a instituţiei, cu peste zece angajaţi, este pusă într-o lumină proastă, în al doilea rând, trebuie justificată după hotărârea Consiliului Judeţean Cluj din 2017 privind aprobarea unor măsuri în vederea achiziţionării serviciilor juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare, unde s-a precizat clar la Art. 1. (1) că „achiziționarea serviciilor juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare a Județului Cluj, a Consiliului Județean Cluj, a Președintelui Consiliului Județean Cluj, precum și a instituțiilor și serviciilor publice din subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, se va face doar cu acordul prealabil al Consiliului Județean Cluj și numai în situații temeinic justificate în care aceste activităţi nu pot fi asigurate de către personalul de specialitate juridică angajat în respectivele entități.”

În aceste condiţii, cum justifică Alin Tişe TEMEINICIA demersului său? Să-ţi dai în judecată proprii subordonaţi dovedeşte incompetenţa administrativă şi lipsa dialogului, cele două ţinând de competenţa profesională şi politică a unui lider, nu de o sală de tribunal!”

Acesta susține că starea ”conflictuală dintre executivul Consiliului Judeţean Cluj şi Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj R.A. trebuie oprită pentru că dăunează grav imaginii şi economiei judeţului Cluj. Le solicit consilierilor judeţeni liberali să găsească poduri de comunicare în această speţă şi nu să pună umărul la ridicarea a noi ziduri, prin achiziționarea de servicii juridice pe banii clujenilor.

De asemenea, solicit majorităţii liberale din Consiliul Judeţean Cluj responsabilitate maximă în această speţă! Să nu se ajungă la situaţia ca prin votul consilierilor judeţeni, pe banii clujenilor, membri ai Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj să fie intimidaţi cu acţionarea în judecată”, mai spune Nasra

 

Adauga comentariu