In timp ce dormeau, hotii le-au furat telefoanele si margarina din frigider. Se intampla in blocul social al Primariei

Doi clujeni, tata si fiu, au fost calcati azi noapte de hoti. In imobilul de locuinte sociale de pe strada Iuliu Coroianu, aflat in proprietatea Primariei, hotii au patruns fara a forta usa apartamentului in care dormeau cei doi clujeni.  Fara a face nici un fel de zgomot au reusit sa sustraga din locuinta mai multe bunuri, printre care doua telefoane mobile puse la incarcat in dormitor, alte trei aflate in bucatarie, un parfum, o cutie de margarina din frigider si o cutie de cafea.

Disparitia bunurilor a fost sesizata de dimineata, in jurul orei 5.30 cand tatal lui Alexandru I. se pregatea sa mearga la serviciu. In momentul in care si-a trezit baiatul au descoperit ca si telefonul acestuia a fost sustras. Cei doi au observat apoi ca usa apartamentului era deschisa si, ingrijorati, au continuat cercetarile. La scurt timp au depistat ca hotii au intrat si in bucataria locuintei de unde au sustras alte trei telefoane, un parfum, un pachet de cafea, iar din frigider o cutie de margarina.

“Pe la 5.30 dimineata m-a trezit tata ca ii lipseste telefonul care era la el in camera langa pat. Si o venit la mine ca nu il gaseste si sa ma intrebe daca nu e la mine. M-am trezit si eu si m-am uitat dupa telefonul meu care era la incarcat langa cap. Atunci am observat ca si mie imi lipsea telefonul. Ne-am uitat prin casa, am vazut ca usa era deschisa, adica nu era inchisa cu cheia, iar cand am ajuns in bucatarie am observat ca ne-au furat si telefoanele pe care le aveam in dulap si din figider ne-au luat o margarina”, a afirmat Alexandru I.

In jurul orei 7.00, tatal lui Alexandru s-a deplasat la politie sa reclame cele intamplate. Politistii care s-au deplasat la fata locului au constatat ca usa apartamentului nu a fost fortata, fapt ce l-a determinat pe unul dintre acestia sa insinueze ca cei doi clujeni si-ar fi inscenat furtul bunurilor din apartament.

“Le-am zis si la politie ca nu am pe cine sa banuiesc. Ne-am mutat aici la intai. Nici vecinii nu ii cunosc prea bine. Nu am pe cine sa banuiesc. Aici au lucrat cu ziua tot felul de oameni. Au venit cu reprezentanti Primariei la noi in casa de mai multe ori. Nu stiu ce sa zic. Nu imi e de valoarea telefonului, ca nu o fost nu  stiu ce telefon, dar lucrez in distributie si am avut tot felul de contacte. Le-am dat peste cap si la colegii mei ziua de lucru, ca a trebuit sa imi iau liber”, a mai afirmat tatal lui Alexandru.

Alexandru sustine ca e ciudat ca pe langa asa-zisele lucruri mai de valoare din casa, infractorii au cautat si in frigider de unde au sustras o cutie de margarina, iar de pe masa din bucatarie au luat o cutie de cafea. Incidentul din noaptea trecuta l-a facut sa se teama sa mai lase apartamentul gol, spune ca nu se mai simte in siguranta in apartament.

“E un pic comic pentru ca ne-a disparut margarina din frigider si cafeaua. Cafeaua stiu clar ca aici a fost. Am un sentiment de nesiguranta. Daca s-ar fi trezit unul dintre noi, ce faceau, ne dadeau in cap?, a declarat Alexandru.

Politistii clujeni au inceput cercetarile. Acestia s-au deplasat la apartamentul calcat de hoti pentru a preleva probe, iar unul dintre acestia, dupa ce a analizat la fata locului a considerat ca  “e un lucru tare ciudat, parca au fost extraterestii”, mai exact a insinuat  voalat ca nu a fost nicio intrare prin efractie.

“Au dedus asa ei. S-au gandit ca e foarte ciudat si ca ar fi o probabilitate ca noi sa ne fi inscenat chestia asta", a declarat Alexandru.

Reprezentantii politiei clujene au confirmat ca s-a depus o plangere a plangerea cu privire la furtul din apartamentul de pe Iuliu Coroianu si ca se fac cercetari. 

“Un barbat a depus o plangere penala la Politia Muncipiului Cluj-Napoca prin care a sustinut ca in cursul noptii de 21-22 mai 2015 persoane necunoscute ar fi patruns in apartamentul situat pe strada Iuliu Coroianu de unde au sustras 5 telefoane mobile si un parfum, prejudiciul fiind evaluat la 1.200 lei. Politistii fac cercetari  pentru identificarea autorilor si recuperarea prejudiciului”, a declarat Carmen Jucan, purtator de cuvant al IPJ Cluj.

Imobilul  in care a avut loc spargerea se afla in administrarea Primariei Cluj-Napoca si a fost modernizat si recompartimentat pe fonduri europene astfel incat au fost realizate 46 de locuinte sociale in cadrul proiectului “Case integrate pentru comunitate”. Apartamentele au fost date in folosinta la inceputul acestui an.

Adauga comentariu