Tibi Ușeriu se află printre ultimii patru concurenți rămași la Yukon Arctic Ultra: ”Mă lupt cu un monstru aici”

Tibi Ușeriu este în cursa de la Yukon de 5 zile, timp în care a parcurs 350 de kilometri. Mai are doar 150 de kilometri până la finalul cursei. Tibi se află în continuare pe locul doi, în spatele elvețianului, iar în urma lui mai sunt doar doi concurenți. 

Pe locurile 3 și 4 sunt doi finaliști de la 6633, unul a fost pe locul 2 și celălalt pe locul 3. Unul dintre ei are o degeratură și se va decide în orele următoare dacă pleacă mai departe sau nu. Și cam asta e tot, alții nu au mai rămas.

Mai sunt 150km până la final, iar traseul e foarte greu, sunt multe urcări abrupte.Trebuie doar să termine cursa și locul 2 e al lui. Tibi are în continuarea probleme cu stomacul, ceea ce face cursa și mai dificilă.

Anul trecut i-au degerat degetele de la picioare așa că pielea nouă e foarte subțire și foarte sensibilă. A parcurs până acum 350 kilometri și zice că durerile-s cam mari în zonele degerate. Și el rar zice că-l doare ceva.

”Mă lupt cu un monstru aici. Am făcut foarte multe ore că e off-road și zăpadă, n-ai priză la picioare dacă nu ești pregătit cum trebe. Mai duci lipsă de una alta și am avut o noapte foarte foarte grea. Abai spre dimineață am ajuns în punct și cum am probleme cu stomacul o duc foarte greu, deci foarte greu. În condițiile astea nici nu e bine să te gândești că te și temi să te oprești, că dacă te oprești trebuie să o iei la fugă pe lângă sanie până îți găsești ceva. Acum sunt -19, e destul de cald acuma și da de o ține tot așa. Am dormit trei ore jumătate – patru, trebuia să dorm că nu mai puteam. Dar o dăm înainte, de asta am venit să o ducem până la capăt. Eu atâta am, moral. N-am nimic altceva. Nici termosuri bune n-am ca a lui elevțianu (concurentul de pe primul loc). Mi-ar fi plăcut și mie niște termosuri de alea. O ducem la capăt”, a transmis Tibi după ultimul popas.

Anul trecut, Tibi Uşeriu a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar la a două oprire a fost nevoit să abandoneze din cauza degerăturilor.

Adauga comentariu