Din oras

Terapia cu catei pentru studenti continua si dupa sesiune

Cateii buni de alintat pentru alungarea stresului studentilor in timpul examenelor de iarna au avut un asemenea succes, inca programul s-a prelungit si dupa sesiune. Mai mult, instructorii lucreaza la un proiect de schimbare a legislatiei privind acest gen de activitate.

Peste 150 de studenti clujeni s-au perindat in cateva saptamani pe la Vivariul Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca unde au mangaiat catei si au luat parte la proiecte care mai de care mai incitante alaturi de ei. Programul a fost lansat cu putin timp inaintea sesiunii de iarna, fiind pus la punct impreuna cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Institutul de Cercetare a Interactiunii Om-Animal (ICIOA) si Dog Assist. Proiectul a fost gandit pentru studentii celor doua universitati.

Programul a fost conceput dupa modelul Puppy-Room for Stressed Students (Dalhousie University, Canada) si a avut loc in fiecare zi de miercuri si sambata. 

“Am avut atat de multi studenti doritori si atata interes, incat am decis sa continuam. A fost nevoie sa impartim activitatile de sambata pe doua grupe, atat de multi doritori veneau. Studentii nu sunt stresati doar in sesiune. Vom avea intalniri in fiecare sambata, pentru studentii de la UBB si USAMV”, a precizat George Mosoia, reprezentant Dog Assist. 

Activitatile cu catei se rotesc mereu, se doreste o variatie cat mai mare. Peste o saptamana-doua, participantii vor juca Activity cu ei. 

Pe langa cei 4 catei acreditati, mai iau parte la actiuni 10-12 catei aflati in curs de acreditare la Dog Assist. 

“Ne face si noua o mare placere sa participam la aceste sedinte. Mereu suntem curiosi ce va mai urma. Succesul proiectului ne-a facut sa decidem sa il prelungim si pe parcursul acestui semestru. Vor fi sedinte in fiecare sambata, intre orele 17-20. O sedinta dureaza o ora si jumatate. Poate vom continua si in timpul verii, sunt si atunci studenti care stau in Cluj”, a declarat si Alina Rusu, reprezentant al ICIOA. 

Inscrierile se fac pe Facebook, dupa care se anunta programul saptamanii. 

In privinta Centrului de Diagnostic si Consiliere Comportamentala pentru Animale de Casa pe care specialistii antrenati in proiect doresc sa il faca la Cluj, George Mosoia a precizat ca se afla in stadiul de cautare de sponsori. 

“Ar fi nevoie in acest stadiu de 30.000 de euro. Nu e o suma exorbitanta, dar nici usor de adunat. In acest moment lucram si la un proiect de schimbarea legislatiei in privinta cainilor de terapie”, a dezvaluit specialistul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *