Taximetriștii clujeni amendați de Poliția Locală Florești. După atacul din mediul virtual, PL “vânează” parcările de la VIVO

Relatam la începutul lunii iulie că Poliția Locală Florești este antrenată într-un amplu proces de “vânare de vânt”, mai precis, faptul că luaseră urmele internauților care scriau mesaje neprietenoase la adresa primarului Horia Șulea într-un grup închis de pe Facebook. Mai nou, polițiștii locali din Florești s-au apucat să împartă cu generozitate amenzi taximetriștilor clujeni care își transportă clienții în satul vecin.


CITEȘTE ȘI: Poliția Locală Florești, pe urmele internauților. Floreștenii sunt amendați pentru postările din spațiul virtual. Libera exprimare în era 5 G


Taximetriștii din Cluj susțin că nu vor mai prelua curse cu destinația mall-ul VIVO! deoarece Poliția Locală Florești îi amendează

Avănd în vedere faptul că Poliția Locală Florești comite, în continuare abuzuri repetate la adresa colegilor licentiati pe UAT Cluj-Napoca care debarcă clienți la centrul comercial VIVO! sancționându i pe aceștia cu avertisment scris, FĂRĂ a indica fapta conform careia aplică sancțiunea și FĂRĂ a avea jurisdicție în a aplica sancțiuni taximetrelor licențiate în alt UAT, rugăm public managementul centrului comercial, EHL să ne spună punctul de vedere, si anume dacă cred că taximetrele autorizate pe UAT Florești POT prelua fluxul de pasageri. 

În cazul în care aceste intimidări continuă ne rezervăm dreptul de a refuza părăsirea localității de autorizare, conform Legii 38”, notează reprezentanții Asociației Taximetriștilor Cluj (ATC) pe pagina oficială de socializare.

În urma acestor incidente repetate, ATC a adresat o solicitare scrisă către Poliția Locală Florești pentru a afla temeiul legal în baza căruia sunt sancționați. Reiese în mod clar faptul că agenții Poliției Locale pot opri și sancționa mașinile de taxi doar împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere:

Acesta este raspunsul PL Floresti! Noi intelegem din acesta si din trimiterea facuta la art . 37 din legea 38 ca structurile Politiei Locale (indiferent de localitate) pot opri in trafic un autovehicul taxi doar IMPREUNA cu POLITIA RUTIERA(sau NATIONALA stim noi).

Sper ca in urma acestui raspuns sa se inteleaga ca exista anumite legi care trebuie respectate inclusiv de Politie!”, subliniază ATC pe pagina de socializare.

Toată această situație a început acum 3 săptămâni, după ce Poliția din Cluj a sancționat câțiva taximetriști din Florești pe raza municipiului Cluj-Napoca. Aceștia au fost filmați și identificați. Este exact același lucru care s-a întâmplat și în Florești. Ne-am prezentat la prima întâlnire pe care a avut-o un coleg de-al nostru în Florești, urmărit de agenți din cadrul Secției 6 de Poliție, oprit cu tot cu client în mașină. Am fost să vedem ce se întâmplă și am vrut să aflăm motivul pentru care taximetristul a fost oprit din mers etc. I-am citit articolul din lege, la care agentul ne-a reclamat faptul că ”face taxi între localități”. Legislația este clară, evident, dar noi nu facem taxi în pădure… 

De atunci a început tot și acum taximetriștii din Cluj sunt vânați permanent de Poliția Locală Florești. 
 

Nu am de unde să știu de ce au fost sancționați taximetriștii floreșteni în Cluj. Dar e clar că acum, aceasta nu este decât o măsură în replică pe care au operat-o agenții Poliției Locale din Florești”, a afirmat Viorel Tătar, președintele Asociația Taximetriștilor Cluj.

 

 

 

 

sursa foto: ATC/facebook

Comentarii

Un Clujean

25.07.2018 10:54

Politia Locala si-a bagat intotdeauina nasul unde nu ii fierbe oala,fara a avea dreptul sa  sanctioneze taximetristii !!! In parcare la VIVO ce lege a incalcat pentru a fi sanctionati ? Inventeaza ei ceva ca sa se scoata ! Dl. A.S.P. (in rezerva) Muresan Marinel spuneti-le unde se pot da amenzi si unde nu ca astia is in afara legislatiei ! 

luca

25.07.2018 23:09

pot sta in parcare la vivo, ca orice alti clienti, insa nu pot stationa in stand la vivo, decat cei din floresti, la fel cum taximetristii din floresti pot sa duca clientii in cluj, insa nu au voie sa stationeze pe raza municipiului. E ilegal daca politia locala din floresti i-au amendat pe taximetristii clujeni pentru simplu motiv ca au dus clienti la Vivo, pai pot sa-i duca in orice localitate doresc clientii. Din articol reiese ca taximetristii, aliati cu politia locala, dau "capace" celuilalt tandem, din localitatea vecina. 

Bodea

25.07.2018 11:53

Dar legea mai spune ca un dispecerat daca colaboreaza cu taximetre cu autorizatie din alt oras/localitate,atunci dispeceratul respectiv se inchide,atentie SE INCHIDE nu se suspenda.
Exista un asemenea dispecerat in orasul de Cluj,dexi primaria este rugata sa aplice legea IMEDIAT si neconditionat,de aceea sunt platiti din banii contribuabililor,dar daca nu sunt in stare sau nu vor sa o aplice de ani de zile,existand un refuz clar de aplicare,atunci sa fie demisa toata conducerea incompetenta si corupta

Un Clujean

26.07.2018 06:58

 @-Bodea-:-Daca o stiti si cunoasteti legea in cauza care reglementeaza acest lucru de ce nu o mentionati ca sa stie orice cetatean al judetului Cluj ? Daca cunosteati legea s-au ce o fi ea o spunea-ti,dar nici dvs. nu cunoasteti acest lucru si va aflati doar in treaba sa vorbiti numai asa de dragul de a nu tacea.Documentati-va dl.Bodea inainte de a scoate o prostie din gura.

Bodea

26.07.2018 10:22

@clujean
Cautati in legea 38,legea taximetriei,acolo gasiti tototot

Adauga comentariu