Din oras

Vandalii distrug peste 100 de coşuri de gunoi pe lună. "Poliţia locală nu a dat nicio amendă"

Coşurile de gunoi amplasate pe străzi nu sunt destinate deşeurilor menajere, ci trecătorilor care vor să arunce un şerveţel, un ambalaj, un cotor de măr.

Din nefericire, mai ales locuitorii din cartiere nu pricep acest lucru şi îndeasă în coşuri sacii cu deşeuri menajere, fiindu-le lene, probabil, să le ducă până în spatele blocului, la punctul de colectare.

Pe strada Bisericii Ortodoxe, de exemplu, zonă de case, coşurile ar trebui golite cam la 3 zile, ţinând cont de fluxul de trecători.

Însă, oricât de des ar fi acestea golite de reprezentanţii companiei de salubrizare, sunt mereu pline. Mai mult, dacă dispar coşurile, din cauza vandalilor, clujenii îşi lasă pungile cu resturi sub capacele coşurilor.

„Schimbăm lunar între 60 şi 80 de coşuri de gunoi. Sunt vandalizate. Se mai îmbată oamenii, le mai dau câte un şut, acestea se sparg. Sau le iau cu totul”, susţine directorul de producţie al Rosal, Petre Perde.

În partea cealaltă de oraş, de care răspunde Brantner Vereş, e mai linişte.

Noi schimbăm undeva între 200 şi 300 de coşuri, anual. Nu avem zona de cluburi„, motivează Radu Zlati, reprezentantul Brantner Vereş. „Acum am schimbat toate cele 1600 de coşuri de gunoi, am trecut de pe portocaliu pe gri„, completează directorul, care nu a vrut să dea detalii despre investiţie.

Poliţia Locală este cea care ar trebui să investigheze dispariţia şi vandalizarea coşurilor de gunoi, dar şi cea care ar trebui să îi amendeze pe locuitorii care aruncă deşeurile menajere în locul special amenajat pentru alte tipuri de deşeuri.

Tot poliţiştii locali ar trebui să constate dispariţia coşurilor şi să notifice companiile care se ocupă de salubrizare pentru înlocuirea acestora.

„Noi suntem obligaţi să ridicăm deşeurile aflate în sacii verde-transparent pe care scrie Rosal, saci pe care noi îi punem la dispoziţia locuitorilor. Nu pungi de alte culori, negre, galbene sau mov. Politia locală ar trebui sa ii amendeze pe cei care lasa pungile cu deseuri pe strada. Dar nu a dat nicio amenda”, a mai precizat Petru Perde.

Ziar de Cluj va solicita reprezentanţilor Poliţiei Locale să ne informeze câte persoane au fost amendate în 2016 pentru că au lăsat saci cu gunoi menajer pe străzi, în sau sub coşurile de gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *