Reportaj

Primăverii 8, al treilea parking electoral declarat finalizat de Emil Boc, are infiltrații de apă și e neterminat

Miercuri, 23 septembrie, cu 4 zile înainte de alegeri, primarul candidat Emil Boc a anunțat finalizarea celui de-al treilea parking cu parc din Cluj-Napoca, parkingul Primăverii 8. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de astăzi se află, la punctul 1, proiectul de hotărâre privind declararea ca bun de utilitate publică locală și darea în administrare,  în favoarea Serviciului Public de interes local pentru administrarea parcărilor, a noului parking.

Ziar de Cluj a scris despre celelalte două parkinguri electorale din Mănăștur, inaugurate în prag de alegeri, că sunt neterminate, că au infiltrații și vicii de construcție, care în viitor vor însemna costuri mari de exploatare, de întreținere.

Citiți și:

Parkingul Primăverii 20, declarat finalizat înainte de alegeri, e neterminat și executat cu vicii de construcție

FOTO – Parkingul de campanie electorală Mogoșoaia 9, finisat în bătaie de joc, declarat finalizat neterminat, are deja infiltrații

Al treilea parking declarat de Emil Boc drept finalizat este al treilea inaugurat electoral nefinalizat, cu infiltrații de apă și vicii de construcție.

„Cluj-Napoca: Al treilea parking (cu parc) finalizat în această toamnă – Primăverii 8. Mâine este ședința Consiliului local pentru darea în administrare, iar de vineri începe distribuirea locurilor de parcare.

Parkingul de pe str. Primăverii nr. 8 este al nouălea parking finalizat din municipiul Cluj-Napoca (11 parkiguri în total incluzând parkingurile de la BTarena și Cluj Arena). Aproape 1.000 de locuri de parcare în cele trei parkinguri finalizate anul acesta. Și continuăm construcția de parkinguri în toate cartierele orașului, concomitent cu desființarea garajelor.

Noul parking de pe Primăverii 8 dispune de 267 locuri de parcare din care 7 sunt pentru persoane cu dizabilități, 5 pentru mașini electrice (2 cu echipament și 3 fără echipament). În plus, 18 locuri sunt pentru motociclete/mopede și încă 52 locuri pentru biciclete.

Construcția cuprinde două niveluri de subsol, parter și două etaje supraterane. Suprafața pe care a fost construit noul parking a rezultat în urma demolării a 110 garaje din această zonă.

Parkingul Primăverii 8 dispune de asemenea de două terase verzi: una extinsă pe o suprafață de 1.200 mp, cu sistem verde – strat de vegetație de înălțime mică, substrat de pământ și sistem de picurare (deasupra etajului 2) și una la nivelul solului, pe o suprafață de 1.300 mp (deasupra nivelului subsol 1).

Pentru amenajarea terasei de la nivelul terenului au fost plantate cca. 2.000 buc. plante, învelișul vegetal fiind distribuit pe o suprafață de 460 mp, 740 mp gazon rulat. Au fost instalate dale antiderapante pentru aleile pietonale și dale cauciucate în locurile de joacă pentru copii și zona de fitness. Au fost plantați 23 arbori – carpeni, mesteceni și arțari. Spațiul include și zonă de joacă pentru copii, și zonă de fitness în aer liber ca în celelalte parcuri de cartier finalizate.

Proiectul a fost realizat de către SC K&K studio de proiectare SRL (proiectant) și TCI CONTRACTOR GENERAL SA (executant). Valoare totală de execuție: 27.240.044,32 lei (cu TVA) de la bugetul local”, a scris Emil Boc ieri, pe pagina sa de Facebook.

Toate bune și frumoase, în vorbele și în fotografiile de pe Facebook ale primarului, numai că Ziar de Cluj a mers astăzi la fața locului și a găsit un parking declarat finalizat la care încă se mai lucra, atât afară, cât și înăuntru, la toate nivelurile.

În plus, la toate nivelurile există infiltrații de apă, după cum vă vom arăta în fotografiile de mai jos, realizate în această dimineață.

Din moment ce parkingul a fost declarat finalizat, din moment ce se votează în Consiliul Local declararea sa ca bun de utilitate publică și darea în administrare în favoarea Serviciului Public de interes local pentru administrarea parcărilor, înseamnă că, într-un mod absolut scandalos, viciile de construcție ale acestui parking au fost recepționate drept bune, înseamnă că au existat experți și autorități publice care au acoperit, prin semnăturile lor, deficiențele acestui parking, problemele vizibile astăzi cu ochiul liber, care ar fi trebuit remediate de către constructor înainte de recepția lucrării, care acum vor fi remediate de către administratorul parkingului, de serviciul de administrare a parcărilor din subordinea Consiliului Local. Din bugetul public, din taxele și din impozitele noastre, va fi pe viitor refăcută hidroizolația parkingului, vor fi retencuiți și rezugrăviți pereții, infrastructura de drenaj etc.

Aici sunt banii dumneavoastră! Mai întâi ați plătit construcția în bătaie de joc, pe repede înainte, a parkingului electoral, iar pe viitor veți plăti remedierea viciilor de construcție. Priviți cum arată astăzi un parking declarat finalizat ieri:

La infiltrațiile mai grave se lucrează. Pentru escamotarea lor:

La un alt nivel, există infiltrații similare în tavan, la care însă nu se lucrează:

Apa țâșnește nu numai din tavan, ci și din șapa de beton:

Și din pereți:

În parkingul „finalizat”, pereții plâng – o minune electorală marca Emil Boc!

Finisajele interioare au fost realizate pe fugă, numai să poată fi parkingul declarat finalizat. Dar nu e.

Fiindcă suntem în prag de alegeri, parkingul trebuia neapărat declarat finalizat, ca să le ia ochii alegătorilor, chiar dacă e neterminat, chiar dacă zidurile au grave infiltrații. Așa-i la Cluj, fain tare, însă numai când privim realitatea cu ochelarii de cal pe care ni-i oferă cu generozitate echipa de marketing politic a primarului Boc, pe Facebook.

Fudulia (electorală) va fi plătită, cu vârf și îndesat, de către clujeni, atunci când parkingul va necesita reparații capitale. Cât de curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *