In vizor

Politizarea Apelor Române din Cluj: Concurs pe post anulat după ce singura participantă a obținut o notă prea mare

Politizarea Apelor Române înregistrează un nou episod, de această dată în Cluj. Singura participantă la un concurs pe post a obținut o notă prea mare, iar ca urmare concursul a fost anulat. Administrația Bazinală Someș-Tisa a anulat un concurs pentru ocuparea unui post și a dus politizarea instituțiilor la un alt nivel. 

Politizarea Apelor Române e valabilă și înregistrează o nouă etapă la Cluj, potrivit mărturiei unui candidat pentru un post de conducere. Concursul pentru postul de șef a fost anulat pe motiv că singura participantă a luat notă prea mare.

Decizia a venit de la centru, iar conducerea nu a avut „ce să mai comenteze”. 

Pe acest post a fost până la urmă numită o altă persoană, membru de partid. 

Candidata respinsă cu 95 de puncte din 100, de sistemul de Apele Române Cluj, a făcut mărturisirea halucinantă în direct la Digi24. În seara zilei de joi.

„Sunt angajata instituției din 2007, an în care am terminat și Facultatea de Georgafie, specializarea de Hidrologie, ulterior am urmat și un master de gospodărire a apelor, studii postuniversitare. Conducerea, împreună cu colegii din departament, m-au propus pe mine pentru a prelua funcția de conducere.

Directorul de la acea vreme, cred că este un an deja: mi-a spus, uite Florina, de la centru, persoana cutare este propusă pentru a ocupa postul de șef, își doreste acest lucru și ai următoarea variantă, ori îți dai demisia de bună voie din funcția de conducere, ori cealaltă variantă este de a scoate postul de șef la concurs. Am întrebat care este criteriul pentru care dânșii doresc înlăturarea mea. Zice, în afară de criteriul politic, momentan, nu primează nimic. M-am prezentat și spre surprinderea și indignarea conducerii, am reușit să-l și iau”, a declarat Florina Rus, inspector la Administrația Bazinală Someș-Tisa.

Florina Rus a obținut la concurs punctaj aproape maxim: 95 de puncte din 100. Concursul a fost contestat însă de șeful interimar și ulterior, anulat.
 
O altă angajată a Administrației Bazinale Someș-Tisa Carmen Grozavu, de 11 ani inspector de specialitate în cadrul Administrației Bazinale Someș-Tisa, a dat în judecată Apele Române pentru o măsură pe care o consideră o răzbunare a șefilor ei numiți politic la conducerea instituției. Aceasta a fost detașată la Galați, în vara anului trecut, fără nicio explicație, după ce și-a apărat o colegă (Florina Rus – n.red.) care fusese nedreptățită la un concurs pentru ocuparea funcției de conducere a departamentului în care lucrează și Grozavu.

Pentru că a luat apărarea Florinei, Carmen a fost detașată la Galați, la peste 500 de kilometri de casă. „A fost o răzbunare. Sperau că măsura asta mă va determina să-mi dau demisia și să plec. S-au înșelat. M-am săturat să ne conducă toți politrucii și proștii clasei. Voi lupta să demonstrez că, în țara asta, oamenii cinstiți nu pot fi reduși la tăcere atât de ușor”, spune Carmen Grozavu.
Ea a refuzat să meargă la Galați și a dat în judecată Apele Române și pe cei care i-au semnat decizia detașării. Într-un interviu pentru PressOne spune că miza ar fi și modificarea articolului din Codul Muncii care permite luarea unor măsuri disciplinare camuflate. 

Ziar de Cluj semnala recent situația din cadrul Apelor Române Cluj și a salariilor imense încasate de directorii de aici după politizarea instituției de către PNL prin numirea lui Ovidiu Vasile Vișan la conducerea acesteia în vara anului trecut. 

CITEȘTE ȘISalarii babane la Apele Române Cluj, instituție condusă de Ovidiu Vasile Vișan, uns de PNL în vară

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *