Editorial

Pârtie, Cioloş preia „plusereu’”!

Lui Dan Barna i-a fost cald cu partidul sub fund şi a declarat că va candida pentru funcția de președinte al USR PLUS la congresul din luna septembrie. „Este un proiect la care am muncit foarte mult timp și doresc să duc mai departe acest proiect”, a spus vicepremierul vineri, 5 martie, aflat în treabă la Sibiu.

Poate striga pe sub geamurile caselor lui Klaus Iohannis, să fie şi Preşedintele înştiinţat, nu ştiu. Ce ştiu este că, în februarie, Dacian Cioloş anunţa că vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, dar și pentru funcția de președinte al USR PLUS. Ceea ce a creat profunde nemulţumiri printre cei de la USR. Mult prea târziu, cei de la USR s-au trezit că au fost călcaţi pe grumaz de cei de la PLUS care au acaparat aproape toate candidaturile la alegerile parlamentare şi toate funcţiile în guvernarea de coaliţie.

Pe grupurile interne ale formațiunii au apărut mai multe discuții în care Dacian Cioloș e acuzat că vrea să „fure” partidul și să îl subordoneze intereselor PLUS.

Ce-am mai râs! Hipsteraşii de la USR vor face pârtie pentru hipsterii de la PLUS. Că „corporatiştii” USR sunt mai slabi ca „sponsorii” PLUS.

„În momentul de față suntem un singur partid” – susţine Dan Barna. Numai că se cântă pe două coruri şi fiecare cor la masa lui.

Practic „se ascut săbiile” şi bătălia se dă între Dacian Cioloș și Dan Barna pentru șefia partidului. Însă, miza congresului, de „cândva prin toamnă”, va fi controlul asupra noului USR PLUS, unde fiecare speră să îşi impună cât mai mulți oameni în Biroul Național. Este și motivul pentru care Dacian Cioloș susține că noul statut trebuie să prevadă clar câte funcții pot fi cumulate, dorindu-şi să nu poată fi cumulate mai mult de două funcții interne și executive. Adică un lider USR PLUS care este și parlamentar și ministru să nu mai poată deține și o funcție de conducere în partid sau una de lider de filială.

Dar asta, după cum v-am mai zis, este ca şi cum şi-ar trage singur perna de sub cap: cei din PLUS i-au încălecat pe cei din USR la acest capitol.

Apoi vine discuţia despre modul de organizare a scrutinului pentru funcția de președinte. Cioloș și PLUS și-ar dori alegerea președintelui pe baza unui referendum intern în care să voteze toți membrii celor două partide, de preferat online. Cei din USR, odată ce au fost prăjiţi deja prin această metodă la nominalizările pentru mandatele de la parlamentare, susțin alegerea președintelui pe baza votului delegațiilor sau vot universal exprimat fizic, nu online.

Vă anunţ oficial că a început în forţă operaţiunea „Pârtie, Dacian Cioloş preia partidul!” USR să se obişnuiască că va fi „PLUSeRe”.

Dacian Cioloș este creaţia sistemului, la fel ca Victor Ponta, sau Mihai Răzvan Ungureanu. A apărut de nicăieri pentru a rămâne agăţat, ca o căpuşă îl lâna oii, de politica mare. L-a pus Boc în ministerul Agriculturii, apoi Tăriceanu l-a făcut ministru (cred că pe relaţia de Vatră Românească şi „Vulpe”). Apoi l-a făcut Traian Băsescu comisar european pentru agricultură. Iar când părea că lumea a uitat de existenţa lui, l-a pus Klaus Iohannis premier „tehnocrat”.

Să reţineţi că, în afară de funcţia de „europarlavramentar”, Dacian nu a câștigat niciodată nimic, nici alegeri, nici concursuri pentru funcții. Pur și simplu a fost parașutat în diferite posturi. La fel cum e acum şi preşedintele Grupului Renew Europe, să lustruiască politicile „europene” ale lui Macron.

După ce s-a jucat de-a intratul şi ieşitul cu Partidul Naţional Liberal, lui Cioloș i s-a dat Ordin de Zi pe Unitate să-și facă propriul partid. Dar e greu să-ți faci partid, mai simplu e să ţi se cumpere unul. Noroc cu doi colegi de unitate ce aveau întâmplător și o firmă de avocatură pe care au înregistrat un partid și i l-au pus la dispoziție. PLUS a fost moşit cu casa de avocatură Iordache din Cluj, iar primul președinte al partidului a fost o ilustră anonimă: Raluca Daneș pe prenumele şi numele ei.

Ordinele de Zi pe Unitate care au urmat s-au executat întocmai şi la timp: presa cu epoleţi a cotat PLUS cu 15% intenţie de vot, iar USR a făcut alianţa necesară pentru a-l face pe Dacian europarlamentar şi pierdant la prezidenţiale pe Dan Barna. Pierdant pe locul trei, după Viorica Dăncilă. În mod ruşinos, care va să zică.

Acesta şi nominalizarea apropiaţilor lui Cioloş pe listele de la Locale şi Parlamentare au fost paşii executaţi lejer de Cioloș pentru preluarea USR.

De atunci, de-asupra capului lui Barna atârnă, ca şi Sabia lui Damocles, şi „ancheta Rise Project”. Lumea credea că Iohannis a fost cu pâra, dar fiind vorba despre fonduri europene, cred că doar Cioloş putea furniza astfel de informaţii.

Cioloș îi fură partidul lui Barna la fel cum acesta l-a furat de la Nicușor Dan.

Cu mult înainte de scandalul Hexy Pharma, votul şi oferta politică au fost diluate în România. De aceea trimitem numai paraziți, bacterii și viruși în Parlament, la Preşedinţie și la guvernare.

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *