orez

Clujenii s-au intors spre Japonia: au invatat sa faca sushi intr-un workshop

scris de / 29.03.2014 15:35 / 0 comentarii / 238 vizualizari
Restaurantul Nobori a desfasurat astazi un atelier de sushi pentru clujeni. 4 oameni au invatat, timp de doua ore, cum sa faca maki si nigiri, de la Robert Vincze, bucatarul clujean maestru in mancare japoneza.4 tineri corporatisti au invatat, intr-o sambata linistita, cum sa faca un sushi de baza... citeste mai departe

Graul si orezul

scris de Ziar de Cluj / 23.05.2012 15:42 / 0 comentarii / 13 vizualizari
Cereale cultivate pretutindeni, graul si orezul sunt utilizate in alimentatia omului  pentru excelentele surse de vitamine, minerale si fibra.   GRAUL este o planta erbacee din familia gramineelor din ale caror boabe se face faina, dar care pot fi servite si intregi, fie la micul dejun,... citeste mai departe

Cura de orez

scris de Ziar de Cluj / 15.04.2012 10:32 / 0 comentarii / 11 vizualizari
Cereala de baza a locuitorilor din Asia si Extremul Orient, cultivat din vremuri imemoriabile in China si India, orezul numara astazi mai bine de 1000 de varietati. In momentul recoltarii, orezul poarta numele de “paddy” (orez nedecorticat). Apoi elo este dus la moara pentru inlaturarea... citeste mai departe

Orezul brun e mai bun decat cel... alb

scris de Ziar de Cluj / 26.01.2012 19:29 / 0 comentarii / 11 vizualizari
Simbol al vietii si fertilitatii, orezul reprezinta principala resursa de hrana pentru mai mult de jumatate din populatia globului. 90 % din productia mondiala provine din Asia. Este prezent in bucatariile tuturor popoarelor pentru ca se prepara usor, este spornic, satios, ieftin si se potriveste... citeste mai departe