mancare

Săraci și fuduli: jumătate din câștigul românilor se duce-n stomac. Restul îl iau serviciile scumpe și de proastă calitate. Cheltuieli infime pentru investiţii

scris de Ziar de Cluj / 11.01.2017 09:18 / 0 comentarii / 235 vizualizari
În cel de-al treilea trimestru al anului trecut, veniturile totale medii lunare pe o gospodărie au fost de 2.972 lei, iar cheltuielile de 2.543 lei/lună, majoritatea banilor fiind cheltuiţi pentru întreţinerea zilnică şi ploata taxelor şi impozitelor. Datele Institutului Național de Statistică... citeste mai departe

Cum să mâncăm și să bem de sărbători pentru ca să nu ne doară capul și stomacul după

scris de Florin Moldovan / 24.12.2016 11:27 / 0 comentarii / 414 vizualizari
O masă bogată, cu prietenii sau cu familia, plus multe pahare de vin sunt ingredientele cele mai obișnuite ale sărbătorilor la români. Însă mâncarea și băutura, consumate în exces și fără un oarecare discernământ, pot însemna sărbători pe jumătate ratate datorită durerilor de cap sau de stomac de... citeste mai departe

Pe strada Potaissa, până duminică, se bea și se mănâncă bine, într-o atmosferă de sărbătoare

scris de Florin Moldovan / 14.12.2016 10:42 / 0 comentarii / 727 vizualizari
Street Food Festival Christmas Goodies va anima strada Potaissa din centrul Clujului până duminică, 18 decembrie. Festivalul culinar  le oferă clujenilor, pe lângă delicioase preparate, numai bune de mâncat pe stradă (burgeri, sandwichuri, diferite produse de patiserie), și dulciuri și produse... citeste mai departe

"Cu patru lei mancam doi oameni si-un caine!" - Reportaj pentru inimile calde

scris de Adina Fartusnic / 11.01.2016 17:32 / 6 comentarii / 5209 vizualizari
„Cu patru lei ma duc si cumpar de mancare si ne hranim eu, cainele si aproapele meu. Din patru lei. Da' cand nu ai patru lei ii rau. Ii extraordinar de rau. Rodi, puiule, papi de aici?”.Femeia sta acoprita pana la nas cu o plapuma uda, intinsa pe scarile de beton ce urca acum spre o usa... citeste mai departe

Pentru ei, bucuria sarbatorilor inseamna o masa calda

scris de Adina Fartusnic / 21.12.2015 12:20 / 0 comentarii / 310 vizualizari
Sarbatorile inseamna sarmale si caldura, brazi impodobiti si cadouri, prieteni si familie.  E idealul spre care tinde, la sfarsit de an, toata lumea. E perioada cand se trag linii si se analizeaza, in jurul unei mese imbelsugate, cele 365 de zile care s-au scurs de la, poate, ultima mare... citeste mai departe

Arhiepiscopia Clujului doneaza 255.000 de lei victimelor incendiului din Clubul Colectiv

scris de Florentina Tatar / 09.12.2015 17:37 / 0 comentarii / 163 vizualizari
In urma Chemarii la fapta buna adresata credinciosilor de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, in bisericile, manastirile Eparhiei si la Catedrala Mitropolitana a fost organizata o colecta in sprijinul victimelor incendiului din Clubul Colectiv din Bucuresti.Colecta se... citeste mai departe

La un click distanta, masa de Craciun se livreaza direct acasa

scris de Adina Fartusnic / 09.12.2015 14:34 / 0 comentarii / 402 vizualizari
Pentru majoritatea familiilor, un Craciun reusit implica obligatoriu o masa imbelsugata, plina de produse traditionale. Cu toate acestea, prea putine gospodine mai sunt dispuse sa isi petreaca cateva zile in bucatarie pentru prepararea raciturilor, a carnatilor afumati sau a sarmalelor. Acesta e si... citeste mai departe

Zeci de mii de batrani primesc pachete cu alimente in aceste zile

scris de Adina Fartusnic / 08.12.2015 14:21 / 0 comentarii / 172 vizualizari
Zeci de batrani stau la coada, afara. Inauntru nu au voie decat de pe rand, cate doi, trei, maximum patru. Isi strang plasele in maini si calculeaza – in cateva zeci de minute vor pleca acasa mai avuti cu cateva conserve, zahar, ulei si faina. „Eu am venit pentru mama. Ea nu se poate deplasa,... citeste mai departe

Duminica faptelor bune, cand sufletele mari incalzesc zilele de iarna

scris de Adina Fartusnic / 29.11.2015 15:55 / 0 comentarii / 989 vizualizari
Povestea celor doi barbati care locuiesc, de aproape jumatate de an, intr-un cort a  impresionat zeci de clujeni. Oameni care au decis sa ii ajute pe Vasile si Vasile sa traiasca o viata mai buna sau macar o iarna mai putin friguroasa. S-au pus in pielea lor pentru un minut. Sau pentru o... citeste mai departe

Dan Muntean, maestrul bucătar care dă savoare Maimuței Plângătoare

scris de Florin Moldovan / 27.11.2015 17:13 / 0 comentarii / 1347 vizualizari
Dan Muntean este maestrul bucătar care dă savoare mâncărurilor Maimuței Plângătoare, un local clujean renumit în perioada interbelică, dar rău famat după Revoluție, când se transformase într-o crâșmă ordinară. În 2012, împreună cu Radu Ilea, managerul localului, Dan Muntean a resuscitat Maimuța,... citeste mai departe