In vizor

Infiltrațiile de apă degradează Cluj Arena. În timp, întreaga structură poate fi afectată

Vestiarele și băile din stadionul Cluj Arena se află într-o stare vizibilă de degradare cauzată de umiditate și de infiltrațiile de apă. Ziar de Cluj semnala această situație și în 2017, însă doar acum Consiliul Județean va demara lucrări de reparații. În timp aceste infiltrații de apă pot ajunge să afecteze structura stadionului, astfel că înlăturarea efectelor negative trebuie să reprezintă o prioritate pentru Consiliul Județean.

Consiliul Județean Cluj va demara lucrări de reparații pentru vestiarele sălilor de sport de la Tribuna I și Tribuna II ale Stadionului Cluj Arena.Valoarea totală estimată a contractului este de 155.000,00 lei fără TVA.

Lucrarea este necesară datorită degradării în timp a vestiarelor sălilor de sport din cauza umidității ridicate și a infiltrațiilor de apă. Infiltrațiile de apă au produs inflorescente vizibile pe suprafata peretilor și tavanelor și degradarea acestora. Hidroizolația, zugrăvelile și gresia vestiarelor sunt degradate și necesita înlocuire/reabilitare.

Lucrari de reparații vestiare Tribuna I și Tribuna II necesare:

  • Desfacerea gresiei și a faiantei;
  • Curățarea pereților, tavanelor și eliminarea zonelor afectate de condens;
  • Desfacerea zonelor afectate din cauza umidității ridicate și a infiltrațiilor de apă în pereți și refacerea acestora utilizând plăci de gips carton și vată minerală;
  • Desfacerea zonelor afectate din cauza umidității ridicate și a infiltrațiilor de apă la tavane și refacerea acestora utilizând plăci de gips carton;
  • Desfacerea pardoselii din covor PVC din zona de trecere afectată de umiditatea ridicata și de infiltrațiile de apă;  
  • Reparatii și inlocuire conducte de canalizare menajeră;
  • Reparații și înlocuire conducte la instalația sanitară din zona cabinelor de duș – conducte apa caldă și apă rece; – Izolare conducte de apă rece și caldă

Consiliul Județean achiziționează și două dezumidificatoare

Această problemă persistă de mai mult timp, însă doar acum Consiliul județean a avut ideea de a achiziționa dezumidificatoare pentru vestiarele și băile de la tribuna a-2a. Potrivti Consiliului Județean aproximativ 1500 de persoane folosesc zilnic vestiarele și băile.

Consiliul Județean a demarat proceduri de achiziție publică în vederea încheierii unui contract pentru achiziția a 2 dezumidificatoare profesionale pentru dotarea vestiarelor (băilor) la tribuna 2 din incinta stadionului Cluj Arena pentru scăderea umezelii și pentru a creea un comfort sportivilor care le folosesc, în medie 1500 de persoane zilnic. 

Infiltrațiile de apă au ajuns și în parcarea subterană acolo unde s-au format adevărate bălți. Consiliul Județean a încercat să remedieze această problemă a infiltrațiilor de apă și în 2018, atunci când a alocat bani pentru repararea acoperișului.

135.000 de lei au fost alocați în 2018 pentru lucrări de reparație la acoperișul din policarbonat de la Stadionul Cluj Arena și refacerea rosturilor de dilatare.

Lucrările de reabilitare constau în demontarea profilelor de aluminiu existente, curățarea rosturilor de dilatare în vederea instalării unei bariere impermeabile, montarea unei bariere impermeabile, flexibile, care să nu permită pătrunderea apei provenite din intemperii sau din lucrări de curățenie prin rostul de dilatare, în corpul de clădire, înlocuirea benzilor bituminoase unde acestea sunt deteriorate sau lipsesc sau completarea cu adeziv în rosturile unde acesta lipsește.

Măsurile luate în 2018 nu au dat roade, în parcare de la Cluj Arena sunt în continuare bălți, iar apa se prelinge pe tavan și pe pereți. Situația vestiarelor este la fel din 2017, iar amânarea rezolvării acestor probleme pot în timp să cauzeze grave probleme. Apă mai întâi afectează izolațiile, zugravelile formându-se mucegai, dar în timp poate ajunge la structura metalică. Efectul va fi că această structură ruginește și se degradează, punând în pericol întreaga construcție.

Citește și:

Parcarea subterană de la Cluj Arena este distrusă de infiltrațiile de apă. Banul public, batjocorit printr-o lucrare de mântuială!

Constructia noului stadion a început în anul 2009 și a fost finalizată la sfârșitul anului 2011, fiind amplasat pe locul fostului stadion Ion Moina. Compus din doua tribune și două peluze, stadionul are o capacitate de 30.200 locuri, majoritatea acoperite. Fiind construită la cele mai înalte standarde, arena este cotată ca fiind un stadion din categoria UEFA Elite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *