Vocea ta

„Afacerea” POLARIS: „Lucrurile au fost centrate pe profit, nu pe implementarea unui concept inovator sau construirea unei echipe medicale performante”

Situația centrului medical POLARIS, aflat de mulți ani pe pierdere, gata să concedieze aproape 200 de cadre medicale, și pe care Consiliul Județean s-a decis să-l finanțeze pentru a face mai facilă reprofilarea spitalului spre alte zone, în calitate de firmă de inchiriat secții de chirurgie contra cost, l-a determinat pe Dr. Adrian Catinean, Șef de Lucrări UMF „Iuliu Hațieganu”, să-și exprime poziția în privința acestei situații triste, în care interesul pentru profit depășește cu mult necesitatea consolidării unei echipe medicale, aspect ce face ca sub aparența binelui public, centrele medicale și spitalele să nu fie decât niște instrumente de business.

Redăm mai jos însemnările dr Adrian Catinean pe marginea „afacerii” POLARIS

„De multa vreme eu am acelasi discurs, fie ca il rostesc in fața studentilor, fie in fața colegilor mei doctori.. o instituție medicală inseamnă in primul rând o echipă medicală sudată, competentă și in nici un caz o cladire ultradotată.

Am asistat la falimentul unor secții intregi in spitale celebre din NY din cauza faptului ca managementul spitalului și-a batut joc de echipa medicală…și au rămas cu cladirea goala.

Asta se întâmplă de mai multa vreme la Polaris, un potentat care a avut succes in afaceri cu cabluri electrice pe o piata speculativa a crezut ca poate avea succes in orice afacere, inclusiv cea medicală. A construit un spital frumos si ultradotat, nimic de zis, apoi si-a ascuns dorința de profit in spatele declaratiilor ca face bine comunitatii si ofera servicii medicale ultraperformante.

Din pacate rezultatele financiare au intarziat sa apara pt ca simplu..ele apar doar dupa ce performatele medicale ajung la urechiile populatiei. Ceva de genul..am avut pe cineva paralizat, a fost la Polaris si dupa ce a stat X zile este incomparabil mai bine. 

In concluzie, pt mine e evident ca lucrurile au fost centrate pe profit nu pe implementarea unui concept inovator sau construirea unei echipe medicale performante, cu toate costurile materiale si de timp pe care le implica un astfel de demers.

O soarta similara va avea si Regina Maria dupa ce Prof.dr. Ciuce si colaboratorii se vor retrage din activitate….dar poate greșesc profund in analiza.

Doar Timpul va spune daca am avut dreptate!!”, notează dr Adrian Catinean, Șef de Lucrări UMF „Iuliu Hațieganu”, pe pagina sa personală de facebook. 

CITEȘTE ȘIAproape 200 de cadre medicale din Spitalul Polaris urmează să fie concediate. Centrul medical se reprofilează pentru a oferi spații spre închiriere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *