Suspect de COVID 19, căutat de polițiști după ce a fugit de la Spitalul de Pneumoftiziologie

UPDATE 2: Bărbatul a fost identificat.

”Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 1 aprilie a.c., Androne Nicolae Marian, în vârstă de 37 de ani, din județul Buzău, a plecat voluntar dintr-o unitate medicală din municipiul Cluj-Napoca, unde se afla internat, fără încuviințarea personalului medical și nu s-a mai întors. Bărbatul a fost testat pentru virusul COVID-19, rezultatul fiind negativ.”, a anunțat IPJ Cluj.

Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca a dechis dosar penal: ”În data de 01.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal cu nr. 2047/P/2020, dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 şi 2 C.pen. şi neexecutarea sancţiunilor penale, prev. de art. 288 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în perioada 31.03.2020, ora 21:00 – 01.04.2020, ora 11:00, o persoană de sex bărbătesc, faţă de care a fost dispusă anterior o pedeapsă complementară privind interzicerea dreptului de a se afla în municipiul Cluj-Napoca, fiind internată în Clinica de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca şi având simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoVID19, a părăsit incinta unităţii medicale, fără acordul personalului medical, prin escaladarea ferestrei salonului, după care s-a deplasat într-o direcţie necunoscută.”

 

UPDATE: Rezultatul testării este negativ.

Polițiștii clujeni îl caută pe un buzoian care a fugit din Spitalul de Pneumoftiziologie, înainte de aflarea rezultatului pentru a se stabili dacă este sau nu infectat cu coronavirus. Potrivit surselor ar fi vorba despre un om al străzii care ”își făcea veacul în gară”. Persoana în cauză a ieșit recent din penitenciar. 

 

„La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați despre faptul că, un bărbat de 37 de ani, din judetul Buzău a părăsit unitatea medicală din municipiului Cluj-Napoca unde se afla internat, fără încuviințarea personalului medical.  

Bărbatul a fost internat în cursul zilei de ieri, 31 martie a.c., pentru investigarea unor afecțiuni pulmonare. Potrivit medicilor, bărbatul nu este confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID-19, dar i-au fost prelevate probe spre a fi analizate. Polițiștii desfășoară activități în vederea depistării bărbatului”, arată IPJ Cluj.

Știre în curs de actualizare...

Adauga comentariu