Șurubaru, proiecte inutile și costisitoare pe banii Primăriei. Boc i-a cumpărat mașinuță pentru curățat graffiti - VIDEO

Gheorghe Șurubaru a primit o jucărie nouă și costisitoare de la Boc pentru curățenia orașului. O mașinuță roșie care poate curăța pereții de graffiti și trotuarele de gumă de mestecat. Boc și Șurubaru au prezentat cu mare fast noua achiziție, menită să curețe pereții clădirilor de toate desenele, afișele și alte mizerii. Sub atenta coordonare a lui Șurubaru, mașinuța s-a pornit mai greu, între timp învăluind în fum pe toți cei prezenți. Șurubaru s-a grăbit să dea asigurări că e nevoie de puțin timp pentru ca apa folosită să ajungă la temperatura ideală.

Rapid, Boc și-a pierdut răbdarea văzând că mașinuța doar scoate fum, iar desenele nu dispar pe cât de repede și-ar fi dorit edilul. A vrut să ia furtunul din mâna muncitorului pentru a-i arăta el cum trebuie făcut, însă a fost oprit de un Șurubaru isteric care striga de pe margine că furtunul este foarte fierbinte și nu poate fi manevrat fără un echipament de protecție. Boc a fost nevoit să renunțe, supărat însă că a pierdut ocazia să se dea în spectacol și să mai bifeze o lovitură de imagine. 

De pe margine, Șurubaru, stresat puțin că operațiunea nu va funcționa, îi explica muncitorului cum ar trebui să țină furtunul, astfel încât curățarea să fie făcută cât mai rapid. Sub presiunea șefului, a jurnaliștilor și a celor -10 grade, Șurubaru dădea asigurări că totul funcționează perfect. 

Într-un final mașinuța a început să își facă treaba, moment în care Șurubaru a anunțat că pentru ștergerea a unui sfert din perete au fost consumați 300 de litri de apă. Acest lucru nu înseamnă decât că folosirea acestei noi jucării va reprezenta costuri destul de ridicate pentru bugetul Primăriei.

”Am achiziționat din banii primăriei acest echipament, el va fi conferit cel mai probabil RADP-ului pentru a-l utiliza, dar și eventualilor privați care vor dori să-și curețe clădirile. Vom avea mijloacele prin care să menținem curat centrul orașului, la standarde europene. Facem acum prima operație să vedem dacă funcționează. Urmează operațiile de stabilire a prețurilor pentru fiecare operațiune în parte, a modului în care se va desfășura pentru privați și cât va costa pentru primărie să curețe clădirile. 50.000 de euro a costat echipamentul. Avem aproximativ 70 de clădiri publice, tot atâtea clădiri private care necesită intervenție, sperăm că numărul lor va scădea. Acest aparat poate fi folosit și pentru a curăța trotuare, pavaje, guma de mestecat”, a declarat Boc.

Sistemul dual funcționează astfel:
a. cu apă caldă, de înaltă presiune
b. - cu abur, de înaltă presiune, prin șoc termomecanic (sistem SteamPLUS brevetat)

Instalația este construită pe un cadru de bază și este montată pe un șasiu tractabil, din oțel, galvanizat, echipat pentru circulație pe drumurile publice.

Șurubaru continuă să primească jucării costisitoare și inutile de la Boc, achiziționate din banii clujenilor. După plutitorii de pe Someș care s-au dovedit a fi o echiziție ratată, acum urmează mașinuța care curăță pereții. Poate acum, acțiunile de curățare a străzilor, un alt domeniu al lui Șurubaru, va avea mai mult efect, datorită acestei noi jucării. Probabil că Boc caută să îi dea și lui Șurubaru unele responsabilități pentru ca, măcar în aparență, postul acestuia să fie justificat.

 

Adauga comentariu