Studiu online privind impactul festivalurilor Untold și Electric Castle asupra comunității din Cluj-Napoca. Completează și tu chestionarul!

Ovidiu MOISESCU, profesor asociat în cadrul departamentului de Marketing al Facultății de Științe Politice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB  realizează un sondaj printre clujeni pentru a vedea cum sunt ei afectați de cele două festivaluri care au loc anual în Cluj-Napoca, respectiv Electric Castle și Untold. 

Moisescu a mai realizat un astfel de chestionar în urmă cu doi ani, atunci axându-se asupra cheltuielilor și satisfacției participanților la cele două festivaluri. Cu acest nou chestionar, acesta speră să evidențieze impactul pe care îl au asupra comunității locale. 

”În urmă cu doi ani am realizat un studiu privind festivalurile Untold și Electric Castle, axat pe analiza satisfacției participanților și a cheltuielilor lor. Subiectul a fost redat pe larg în presa locală de atunci, însă majoritatea jurnaliștilor au vrut să știe mai multe despre impactul festivalurilor din Cluj-Napoca asupra comunității locale. Nu am putut da atunci un răspuns cuprinzător, motiv pentru care în acest an am demarat un nou studiu în care accentul este pus nu doar pe analiza participanților, ci și pe felul în care clujenii resimt derularea Untold și TIFF în orașul lor. Am pregătit în acest sens un chestionar adresat tuturor clujenilor, indiferent dacă au participat sau nu la cele două festivaluri majore organizate anual în Cluj-Napoca (mai puțin anul acesta, evident). Pentru a avea o imagine corectă a modului în care clujenii văd cele două festivaluri, felul în care acestea îi afectează, respectiv măsura în care ei susțin organizarea celor două festivaluri în oraș, am pregătit un chestionar online care mi-aș dori să ajungă la un număr cât mai mare de clujeni”, potrivit lui Ovidiu Moisescu.

Chestionatul fi accesat la https://econ.ubbcluj.ro/~ovidiu.moisescu/festivals

 

Adauga comentariu