Din oras

Studentii de la USAMV au facut mancare pentru licenta

Absolventii Facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara si-au prezentat astazi creatiile alimentare inedite, care sunt de fapt proiectelor lor de licenta. Festivalul Alimentului, asa cum a fost denumit oficial evenimentul, a ajuns la cea de-a doua editie si a strans zeci de curiosi, studenti, profesori sau simpli cetateni in Institutul de Stiintele Vietii. Toti voiau sa vada si mai ales sa guste din produsele interesante, obtinute cu tehnologii inovative si multa munca din partea studentilor.

Cu o ora dupa inceperea evenimentului, pe aleea care duce spre Institut stau cateva angajate ale Universitatii cu farfurii si paharele de unica folosinta.

“Este o gama larga de variante, merita sa mergi”, isi incurajeaza angajatele o colega, care inca nu a ajuns la festival. Inauntru e forfota mare, chiar daca sala este incapatoare. De o parte a meselor aranjate in forma de “U” stau studentii, iar de cealalta parte se ingramadesc curiosii. Costumele elegante si coafurile aranjate la milimetru ii tradeaza pe profesori, unii veniti sa isi sustina studentii, altii de curiozitate.

Aveau dreptate femeile de pe alee, mesele sunt pline de alimente din cele mai variate, de la lactate si mezeluri pana la produse da panificatie, dulciuri si sucuri naturale.

Printre studenti “s-a strecurat” si o firma din Apahida, care ofera preparate din carne, iar degustatorii nu ocolesc masa lor. Dupa o branza cu dulceata de ceapa sau o paine cu dovleac, merge si o jumara sau o slanina afumata. Printre cele mai interesante produse s-a numarat bautura racoritoare Mentolact, creatia Andreei Coman.

“Zara este lichidul albicios si acrisor care ramane dupa ce se alege untul. Pe langa zara am mai pus lamaie, menta si zahar”, dezvaluie tanara, care a avut lucrarea “Modalitati de valorificare a zarei”.

De asemenea, painea in patru culori a Georgetei Soporan a fost una dintre atractiile festivalului. Produsul arata a cozonac, este si putin dulceaga, dar totusi e paine.

“Am folosit in loc de apa suc natural de legume din spanac, sfecla si morcov. Prima oara am incercat cu apa de pe legumele fierte, dar nu a iesit si mi-am dat seama ca e mai bine cu sucul proaspat stors”, spune absolventa, fericita ca mai devreme una dintre profesori a felicitat-o pentru “ideea ingenioasa”.

Cea mai mare “inghesuiala” a fost insa pe partea cu dulciuri, unde studentii ofereau prajituri, bomboane, dulceata si diferite sortimente de ciocolata. Expozitia a fost deschisa pana la ora 13.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *