In vizor

STS refuză să ne spună câţi incompetenţi are angajaţi la 112

La o întrebare legitimă pe Legea 544 a informaţiilor declasificate,privind numărul de angajaţi ai instituţiei pe structura 112, pe judeţe, STS a ales să se dea “clasificat” şi să ascundă după “secretul de serviciu”.

Adică răspunsul la întrebarea directă a jurnaliştilor este secret de serviciu, dar ce pun ei pe site-ul lor oficial, adică faptul că sunt angajaţi 2-3 operatori 122 în fiecare judet, nu mai e decât dovada nesimţirii. Nu v-am întrebat, băi, câţi ascultaci aveţi în teritoriu şi nici câţi cărători de pătură care semnalizează cu fum din deal în deal, “telecomunicaţii speciale”, ci câţi specialişti pe 112 aveţi în fiecare judeţ – informaţie care era oricum publică. Mai puţin cuantumul salariilor – deşi vorbim despre funcţionari publici şi bani publici. Dar am dorit să vedem până unde merege prostia comunicaţională a celor cafe se cred “şpioni”.

Acesta este răspunsul primit de către toate redacţiile din Grupul “Presa Bună”:

“La solicitarea dumneavoastră din data de 31 iulie 2019, transmisă pe adresa de email presa@sts.ro, vă comunicăm următoarele:

Numărul angajaților din cadrul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale (judeţul) se încadrează în categoria informațiilor clasificate și nu poate fi făcut public.

Salarizarea personalului din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Serviciul de Telecomunicații Speciale are o structură militară, iar încadrarea personalului se face în conformitate cu Legea nr. 80/1995.

Încadrarea operatorilor 112 se face prin concurs. Informațiile privind organizarea concursurilor, precum și criteriile generale de selecție, se publică pe site-ul instituției în momentul organizării acestora.

Persoanele care sunt testate pentru încadrarea ca operator 112 sunt supuse unei examinări profesionale și unei examinări psihologice care evaluează aspecte ce țin de aptitudinile intelectuale (atenție, memorie, flexibilitate mentală-inteligență) și trăsăturile de personalitate (echilibru emoțional, abilități de comunicare verbală, rezistență la stres). Este asigurată permanent consiliere psihologică pentru operatorii 112.”

Bla-bla-bla. Aşa în fiecare judeţ. Doar cei de la STS Suceava au fost mai “amabili” şi ne-au comunicat în plus că la nivel naţional STS are 2680 de angajaţi. Nu am înţeles dacă în sistemul 112, sau cu totul.

Sunt atât de mulţi încât nici nu mai ştiu câţi ne ascultă sub acoperire…

Cam aceasta este deschiderea de care dau dovadă funcţionarii statului pe banii noştri. Bani de care nu-şi fac datoria. Dacă zbârnâia acest serviciu şi nu îi era niumic de reproşat, am fi înţeles băţoşenia celor care ne-au dat acest răspuns în doi peri. Dar de la accidental din Apuseni în care a murit Aura Ion şi până la mizeria din Caracal, acest serviciu numai rateuri a dat. Ruşine, bă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *