Strada Republicii, blocată de un copac doborât de furtună

Un brad care a căzut pe mijlocul străzii Republicii de pe o proprietate privată a blocat circulația câteva minute bune. Furtuna care s-a abătut asupra orașului, în jurul orei 15.00 se pare că ar fi una dintre cauze. 

Circulația rutieră pe strada Republicii, în zona Grădinii Botanice a fost întreruptă circa un sfert de oră după furtuna de vară care s-a pornit în această după-amiază. Un copac îmbătrânit a fost doborât de furtună chiar pe mijlocul carosabilului. Nu s-au înregistrat pagube, cu excepția unei mașini care nu a apucat să frâneze la timp și a lovit în plin copacul. Un clujean care a văzut câteva scene ulterior, la fața locului, ne-a povestit ce s-a întâmplat.

“Mașina lovită a intrat în copac pentru că nu a avut timp de frânare, având sistemul de direcție distrus. Vecinii susțin că aceeași situație se poate întâmpla și cu alți doi copaci din aceeași curte”, a spus bărbatul.

copac doborat

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj nu au fost sesizați să intervină în acest caz. 

“Am înțeles că a fost primit un apel de urgență la 112, dar nu noi am primit apelul. Primăria Cluj-Napoca a preluat apelul”, a precizat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj. Problema a fost sesizată de polițiștii de la Siguranța Circulației. Pentru evacuarea copacului doborât de furtună a intervenit o echipă RADP.

copac doborat

“A fost un brad care a căzut undeva pe Republicii, de pe o proprietate privată. Probabil ca și cauză fiind furtuna. Copacul era puțin fisurat, îmbătrânit. Am înțeles că au sesizat cei de la Siguranța Circulației că s-a blocat traficul. O echipă a mers acolo, l-au îndepărtat de pe carosabil și acum se lucrează în zona trotuarelor pentru tăierea și evacuarea lui. Intervenția a fost destul de promptă”, a declarat Doru Teodorescu, purtătorul de cuvânt al RADP. 

Orașul este sub un cod galben de ploi torențiale și ne mai putem aștepta la incidente similare deoarece există numeroși copaci îmbătrâniți și fisurați pe spațiile publice și în curțile clujenilor.

 

Adauga comentariu