In vizor

Sorin Selesiu, patronul Michelangelo, un binecunoscut al afacerilor "stricate"

Zece persoane au fost arestate in dosarul de evaziune fiscala si punere in circulatie de produse din carne alterata, dupa ce au fost retinute de procurorii DIICOT, in urma a doua decizii luate joi seara de Tribunalul Bucuresti și Curtea de Apel Bucuresti.  Printre acestea se numara clujeanul Sorin Selesiu, unul dintre asociatii firmei Michelangelo.

Sorin Selesiu este din Cluj, are 36 de ani, si este unul dintre asociatii firmei Michelangelo, unde au descins miercuri dimineata, procurorii DIICOT. Celalalt asociat al firmei se numeste Bogdan Radu Curticiu si are 34 de ani. Acesta a fost avertizat de Mircea Olimpiu Lucaciu, sef Serviciu Inspectii in cadrul DSV Cluj, de controlul care urma sa se faca.

Procurorii DIICOT sustin ca Mircea Lucaciu, ”dupa ce a luat la cunostinta despre faptul ca urmeaza a se efectua un control la magazinele apartinand unei societati comerciale, privind punerea in vanzare a produselor de carne alterate, a anuntat pe suspectul C.R.B (Curticiu Radu Bogdan, administratorul societatii comerciale) asigurand acestuia timpul necesar pentru a ascunde marfa alterata”.

Cine e Sorin Selesiu

Binecunoscutul om de afaceri din Cluj s-a aflat in mijlocul mai multor scandaluri imobiliare in ultimii ani. Locatarii a trei blocuri de pe strada Muzeul Apei din Floresti au facut, in 2008, mai multe reclamatii cu privire la calitatea proasta a blocurilor in care si-au cumparat apartamente, toate construite de Selesiu. Ei se confruntau in fiecare zi cu mucegaiul de pe pereti, iar in casa mirosul cauzat de namolul din beciuri era insuportabil, imediat dupa receptie. Selesiu nu a respectat termenul de predare al apartamentelor si nici nu le-a predat in conditii bune. In plus, Selesiu a mai ridicat inca o supramansarda pe bloc, fara a avea autorizatie de constructie de la Consiliul Local (CL) Floresti si fara a cere acordul locatarilor. In consecinta, Primaria Floresti a amendat investitorul cu 3.000 lei.

Dosarul carnii stricate

Potrivit DIICOT, membrii gruparilor achizitionau, prin intermediul unor societati comerciale din Romania, carne si oua din state membre UE: Olanda, Polonia, Marea Britanie, Germania fara plata TVA . Ulterior, marfa era vanduta catre beneficiarul final prin adaugarea TVA. Dupa achizitionarea reala a marfurilor din alte state UE, membrii gruparii inregistrau livrari fictive catre firme “fantoma” din alte state comunitare.

Marfa din Romania era livrata doar pe hartie in Bulgaria, Ungaria sau Cipru, pentru neincarcarea societatilor romanesti cu TVA de plata, marfa fiind de fapt vanduta pe piata romaneasca fara sa fie inregistrata in documentele contabile  – adica era comercializata “la negru”.

Anchetatorii mai declara ca exista suspiciuni de punere in circulatie de produse alterate, care erau trimise catre abatoare pentru a fi procesate si amestecate cu alte produse, care ulterior au fost puse in consum, respectiv de transmitere a produselor de carne alterate catre o firma de catering apartinand sotiei unuia dintre membrii gruparii pentru a fi preparata si oferita spre consum.

Dupa declansarea anchetei DIICOT, inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au oprit de la comercializare 229 tone de carne si produse din carne si au aplicat sanctiuni de 71.500 lei operatorilor economici in cadrul controalelor efectuate miercuri.

sursa foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *