Șoferii au obligația efectuării ITP dacă inspecția tehnică periodică expiră în această perioadă

Reprezentanțele RAR din întreaga țară funcționează și pe durata stării de urgență, cu respectarea măsurilor sanitare de siguranță, șoferii având, în continuare, obligația efectuării inspecției tehnice periodice, dacă aceasta le-a expirat.

Fiindcă realizarea la intervale regulate de timp a inspecției tehnice periodice reprezintă o măsură necesară pentru siguranța circulației, e normal ca ITP-ul să nu se prelungească automat pe durata stării de urgență, mașinile cu probleme tehnice majore nedepistate la timp putând provoca și în această perioadă grave accidente.

RAR va asigura permanența în reprezentanțele sale, astfel încât vor fi efectuate toate activitățile solicitate pentru clienții care dețin o programare valabilă. Prezentarea la o stație autorizată ITP poate constitui o urgență care se poate invoca drept motiv al deplasării. La nivelul județului Cluj se va asigura permanență în peste 150 de stații ITP.

Roxana Dima, purtătorul de cuvânt al Registrului Auto Român, a precizat, pentru Ziar de Cluj:

„Cei cărora le expiră ITP-ul trebuie să meargă la stațiile ITP autorizate sau la reprezentanța noastră din Cluj. Sunt deschise, cu programări, totul merge fără probleme!

Șoferii să scrie pe declarația pe propria răspundere, să bifeze acolo unde scrie că se deplasează în interes de serviciu sau pentru rezolvarea unei probleme care ține de serviciu și să vină cu mașina curată, dacă se poate și dezinfectată, dar măcar curată. Sau cu declarația pe propria răspundere, precizând Poliției că merg la RAR, nu este nicio problemă!

Reprezentanțele noastre au fost din nou dezinfectate și în acest weekend, este al doilea weekend consecutiv când se întâmplă aceasta, în toată țara este aceeași procedură. Stațiile ITP sunt, cele mai multe, deschise. Dacă se închide una din alte motive, pot veni la RAR clienții, nu este niciun impediment în sensul acesta. Noi ne-am luat măsurile de protecție necesare, avem dezinfectant, contactul cu clienții este foarte limitat. Se poate plăti cu cardul și mașina e preluată la intrarea în reprezentanță, dezinfectată și de noi, totul este sub control, nu este aglomerat în perioada aceasta, nu este nicio problemă.

Nu se pune problema să se prelungească automat fiindcă nu este un act administrativ, cum e permisul de conducere. Este o inspecție tehnică, care ține de siguranța în trafic.”

Adauga comentariu