"Smardoiul" cu apucături de interlop, se întoarce în pușcărie. Recent eliberat, Radu Adrian Rostaș zis „GULLIT” și-a luat fabrică de bani

Radu Adrian Rostaș (FOTO stânga) zis „GULLIT”, smardoiul de la Huedin care a ajuns în arest preventiv după ce a atacat un polițist, se întoarce la pușcărie. Cei de la BCCO Cluj l-au prins pe acesta și pe fratele său, Voicu Rostaș (FOTO dreapta) zis ”Bebe Sabie”, că au cumpărate telefoane mobile cu bani falși. 

„La data de 14 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au desfășurat 3 percheziții în județele Cluj și Sălaj, la persoane bănuite de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Acțiunea a vizat 3 persoane bănuite că ar fi pus în circulație bancnote  contrafăcute, cu prilejul achiziționării de telefoane mobile de pe raza județelor Cluj și Sălaj. În urma administrării probatoriului, polițiștii au reținut pentru 24 de ore doi bărbați, iar la data de 15 februarie a.c., persoanele în cauză au fost prezentate magistraților, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, respectiv măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Prejudiciul în acest caz este de 2500 euro, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. La acțiune, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Operațiuni Speciale Cluj-Napoca, al Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă "Ștefan Cicio-Pop" Cluj-Napoca”, arată cei de la IPJ Cluj. 

Surse din cadrul BCCO au declarat pentru INFO Huedin cum operau cei doi frați.

„Unul dintre frați a adus din străinătate o imprimantă care permitea printarea banilor, spun colegii care au investigat această speță. E mai complex, utilizau inclusiv matrițe pentru falsificarea banilor, în special euro. Banii falsificați erau apoi plasați prin țară. Tot cu bani falși au făcut și cumpărături de telefoane mobile scumpe și alte obiecte. Prejudiciul exact este în curs de stabilire, dar poate fi foarte mare având în vedere că ei operează în acest fel de ceva vreme”, spune sursa noastră.

Radu Adrian Rostaș zis „GULLIT” este trimis în judecată pentru ultraj. În urmă cu șase luni, Gullit a amenințat cu coicanul un polițist care i-a cerut actele mașinii pe care o conducea. Evenimentul s-a încheiat cu câteva luni de arest preventiv pentru ”șmecherașul de la Huedin”.

Adauga comentariu