Simona Noja aduce la Cluj un nou festival

Fundatia Culturala „Simona Noja” a anuntat primul Festival European al scolilor de balet „Grand Assemblé”, care va avea loc la Cluj-Napoca, in perioada 24 – 28 octombrie 2015, la care participa reprezentanti din Romania, Austria, Italia,  Danemarca si  Olanda si SUA. 

Participantii la Festival  vor  lua parte la lucrarile Simpozionului cu tema „Talent, creativitate & eficienta in scolile de balet”, care se deschide cu conferinta Dr. Oliver P.  Graber (Austria) ”Ballet and Brain”,  la  workshop-uri  destinate elevilor si profesorilor care doresc  sa se perfectioneze in tehnica predarii baletului, sustinute de John Bliekendaal (Olanda), Pedro Carneiro (Portugalia), Theo Constant (Canada), Simona Noja (Romania),  jazz–ului, de catre Gianpiero Tiranzoni (Italia) si dansului contemporan de Jed O’Grady Weiss din Australia si la Demonstratia de balet IV prezentatain data de 28 octombrie pe scena Operei Romane. 

Festivalul european al scolilor de balet „Grand Assemblé” isi propune sa devina un cadru privilegiat pentru stimularea comunicarii artistice, in care tinerii artisti si maestrii lor primesc sansa de a supune dezbaterii si atentiei publice propria lor creatie.

Pentru initiativa si efortul de a aduce un asemenea eveniment la Cluj, ii spunem Jos Palaria! Fundatiei Culturale “Simona Noja”. 

Adauga comentariu