Si pedofilii sunt oameni, nu-i asa?

Tanti, hai repede langa Interservisan, ca Anamaria ii s… p… lui Nea’ Ion”, asa a aflat Victoria Candea ca fata ei, care abia implinise 12 ani, e abuzata sexual. Nu sunt mama, n-am copii, nici macar nepoti, si nu pot sa-mi inchipui ce a simtit femeia in momentul in care a auzit vocea de copil in telefon, cand colega Anamariei o anunta ca fata ei cea mica e ridicata de la scoala de un pensionar care o plateste pentru favoruri sexuale. Dar pot sa-mi inchipui cum ar reactiona propria mea mama in urma unui astfel de telefon. Acum, cand am 26 de ani, nu 12 abia impliniti. Si mi se rupe inima.

Dar cum e oare sa afli ca Nea’ Ion a facut sex in mod regulat cu ambele tale fetite? Ca le ducea intr-o garsoniera obscura din Marasti, unde mai erau si alte micute, dar si alti barbati, care le dezbracau si le batjocoreau? Ca le punea sa-si traga glugile pe cap, sa nu le vada vecinii fetele mici, necoapte, de copil? Ca a facut asta ani buni cu una dintre fete, iar dupa ce ea a ramas insarcinata, a continuat cu sora ei mai mica?

Legea spune ca trebuie sa ai incredere in sistem. Ca trebuie sa lasi autoritatile sa-si faca treaba. Asa, cu inima franta si cu mintile pierdute, trebuie sa astepti sa se faca dreptate.

Dar ce faci cand dreptatea, care  vine cinci ani mai tarziu, nu e de partea ta, ci a pensionarului care iti punea fetele sa-i faca sex oral in masina, langa trecerea de pietoni? Cand judecatorii decid ca “are 67 de ani, face parte dintr-o familie organizata, nu are antecedente penale” si, pe deasupra, “sufera de afectiuni grave” si decid sa il lase liber?

Pentru ca, nu-i asa, dupa ce a ajuns sa fie judecat pentru faptele sale, Nea' Ion s-a imbolnavit brusc si grav. Acum, din macho-ul care punea fetite sa-i faca sex oral in masina, din barbatul care facea orgii sexuale cu mai multe copile in garsoniere de la capatul orasului, s-a transformat in batranelul simpatic din vecini. Are parul alb si privirea blajina si i-ar fi imposibil sa supravietuiasca intre patru pereti.

Ioan Codreanu nu va face nicio zi de puscarie, asta au decis judecatorii clujeni, dupa un proces ce a durat aproape cinci ani.  Nu sunt mama, n-am copii, nici macar nepoti. Dar nu pot decat sa ma gandesc la cum ar reactiona  mama in situatia asta. Si mi se rupe inima. 

Adauga comentariu