Sfantul Efrem, ocrotitorul Clujului, repara calculatoare si tamaduieste constipatia

Sfanta Tatiana ocroteste Craiova si toata Oltenia, Sfanta Parascheva ocroteste Iasiul si toata Moldova, Sfantul Dimitrie Basarabov ocroteste Bucurestiul si toata Muntenia… Clujul si Ardealul de Nord  se afla sub protectia Sfantului Efrem cel Nou, cel care vindeca piatra la rinichi, constipatia, coma datorata drogurilor, ajuta la procese si repara calculatoare.

Abilitatile sfantului sunt cat se poate de justificate in secolul vitezei, in orasul comoara in care se judeca, anual, mii de procese, in centrul universitar plin ochi de studenti care aluneca usor pe panta pacatului cu alcool si droguri. E un sfant mai apropiat de varsta noastra; prima lui aparitie a fost in 1950. De atunci, zeci de clujeni jura cu mana pe biblie ca l-au vazut, ca i-a ajutat in sesiune, ca a intors tati orbiti de alte femei acasa, ca a recuperate fisiere compromise de pe calculatoare stricate.  

Epitrahilul Sfantului Efrem cel Nou de la Nea Makri, a ajuns, anul trecut,  la marginea Clujului, in Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului din Floresti. De atunci, sute de credinciosi s-au rugat in fata micului altar facator de minuni. Iar Sfantul Efrem nu i-a deznadajduit; cei care s-au rugat la el s-au vindecat de boli incurabile, au reusit la examene, au izbandit in procese, au fost salvati de la sinucidere, au fost izbaviti de droguri si au rezolvat probleme legate de programe si calculatoare, dupa cum se arata in marturisirile trecatorilor.

“Alte persoane care aveau probleme mai dificile de rezolvat, i-au promis Sfantului Efrem cel Nou diverse daruri - flori, ceara curata, candele etc., iar Sfantul Efrem i-a ajutat la scurt timp dupa ce i-au facut promisiunea”, scrie chiar pe blogul oficial al sfantului.

Maria din Cluj-Napoca povesteste ca Sfantul Efram cel Nou a ajutat-o, in urma cu doua luni, intr-una dintre cele mai grele perioade din viata ei: la examenul de licenta, cand era epuizata de oboseala si, pe deasupra, indragostita lulea de un baiat care ii ignora mesajele. Patima pentru baiat, invartosarea, spune ea, au disparut dupa ce s-a rugat intens, iar examenul a fost floare la ureche: l-a trecut cu nota 9.

“Dintre cele trei discipline la Politici de marketing nu am invatat deloc, am citit doar un capitol, iar la testul grila am pus fie la nimereala, fie gandindu-ma putin ce ar putea fi corect”, marturiseste ea acum.

Sfantul Efrem, informaticianul

Una dintre cele mai mari minuni ale ocrotitorului Clujului s-a intamplat, insa, anul trecut. Dupa cum scrie chiar in cartea in care se povestesc reusitele sfantului, “o persoana lucra pe computer intr-un fisier mare, de 750 MB; lucrase de dimineata pana pe la ora 16:30. La un moment dat a rectificat o greseala din fisier, dar, in acel moment, programul a afisat “internal error: bad record index”, dupa care s-a inchis automat. A incercat de mai multe ori sa redeschida fisierul, dar in zadar: nu a reusit”.

Apoi, omul si-a adus aminte ca Sfantul Efrem cel Nou din Nea Makri l-a mai ajutat odata tot intr-o problema informatica. “Asadar, s-a rugat Sfantului Efrem cel Nou si a facut de trei ori Semnul Sfintei Cruci peste computer. Spre marea sa uimire, nu numai ca a reusit sa deschida fisierul, ci a putut sa stearga integral sectiunea corupta”, se arata in marturisirile credinciosilor.

Ajuta si in procese, cu siguranta

Preotul Anastasie Berbecel de la Manastirea Floresti-Tauti e tare mandru de achizitie. Dupa slujba, ne sopteste ca foarte multi credinciosi care apeleaza la ajutorul sfantului sunt care nu pot avea copii, care au diferite boli sau probleme.

“Patrafirul lui a venit la Floresti anul trecut, ca moastele nu se impart. Trupul sfantului e intreg, la o manastire de langa Atena. Din cand in cand, i le schimba vesmintele si se impart la credinciosi”, spune el si arata cu mana catre micul altar care i-a fost ridicat in dreapta bisericii.

Daca dorim sa apelam la el, cu drag, ne zice omul Domnului, care ne asigura ca minunile se indeplinesc dupa 40 de zile de citit paraclisul sau acatistul sfantului.  

“Mult ajutor si multe binefaceri vin de la Sfantul Efrem. Ajuta si in procese, cu siguranta, la tot felul de nevoi. S-a aratat oamenilor chiar in chip vadit si i-a ajutat”, ne spune el cu incredere. “Puteti sa-l chemati in rugaciune, va dau binecuvantarea sa cititi paraclisul sfantului Efrem cel Nou 40 de zile si dupa aia mai veniti si mai povestim”, incheie el.

E saptamana mare si nu prea are timp de povesti, ne asteapta alta data, cand e mai putin aglomerat. Atunci, o sa ne putem ruga si la moastele Sfantului Ioan Rusu, care nu e expus in biserica, dar care poate fi scos pentru o scurta inchinare.

Foto: Eugen Olariu

Comentarii

alin

15.04.2014 13:20

:)))))))))))))) PROSTIMEEEEEEEEEEEEE.... altii exploreaza alte planete, azi maine ne intalnim cu extraterestrii si romanii inca pupa mortaciuni in piramide... BOR si PSD sunt CANCERUL ROMANIEI

emilia

16.06.2014 17:11

 "New-Age"-rule!!!

angela

04.09.2014 10:36
Draga Alin, nu inteleg cine iti da dreptul sa numesti "prostime" o categorie de oameni care cred in ce e mai sfant pe acest pamant. Daca nu iubesti omenirea dute si cauta extraterestrii pe care se pare ca ii astepti. Personal ma bucur ca exista un partid (asa cum zici tu) care este interesat de credinta strabuna. Poate avem si noi sansa sa traim ca o natie demna.

George

31.07.2016 14:00

Omul are dreptate :). De ce ti-e ciuda angela? Se pare ca si tu faci parte din prostime. Hai, mars la pupat de moaste!

Pe cand credeam...

15.04.2014 14:47

Da' oare cum????!!!

Diana

16.04.2014 11:13

Hee, hee, hee! In sfarsit, un articol ZdCluj bine scris ;)

diana

10.06.2014 13:28

E minunat Sfantul Efrem! Bucura-te Sfinte al lui Hristos! 

Adauga comentariu