Șeful de post din Căpușu Mare îşi ia în derâdere atribuțiile pe perioada stării de urgență

UPDATE: Șeful de post din Căpușu Mare a revenit cu următoarele precizări: 

„Având în vedere articolul publicat la data de 18 martie, precizez faptul că problematica la care se face referire este tratată cu maximă seriozitate și atenție din partea mea și a colegilor mei. 
În ceea ce privește discuția telefonică la care se face referire, menționez că semnalul de telefonie mobilă era slab, iar discuția s-a întrerupt, nefiind furnizate date despre situația persoanelor care au venit din Germania. Totodata, mentionez faptul ca in această perioadă au fost efectuate verificări pe această linie, procesele verbale rezultate fiind înaintate către DSP Cluj”, arată agentul şef de poliţie, Marius Petru Souca.

 

Mai multe persoane din comuna Căpușu Mare s-au speriat după ce un grup de mai multe persoane, comercianți de mașini, s-au întors din Germania și refuză să stea la domiciliu. Pe procedură a fost sesizată administrația locală, care a apelat la șeful de post din comună: Marius Souca (foto sus - cel îmbrăcat în cămașă albă cu cravată). Acesta s-a enervat când i s-a cerut să-și facă treaba: să verifice persoanele care trebuiau să stea izolate la domiciliu și le-a replicat cetățenilor că nu e treaba lui. Doar că e! 

„S-au întors mai multe persoane din Germania și se plimbă prin comună fără probleme. Pe căile oficiale am aflat că virusul poate fi purtat o perioadă îndelungată. Nu ni se pare normal faptul că șeful de post nu face niciun efort să lămurească situația și că se comportă urât când încercăm să îi cerem ajutorul. Ne-a spus că nu e treaba lui”, ne-au declarat localnicii. 

Contactat telefonic, agentul a jucat un teatru ieftin mimând că nu are semnal, după ce a auzit că îl sunăm să îl întrebăm de persoanele venite din Germania. 

„Nu știu nimic despre nicio persoană întoarsă din Germania. Nu vă mai aud. Aloo”, a replicat distinsul șef de post al comunei. Acesta a încheiat apelul și a reuzat să mai răspundă la telefon.  

Însă primarul comunei, Gheorghe Iancu, ne confirmă că Marius Souca este la curent cu situația din localitate. 

„Noi am verificat situația de acolo. Sunt comercianți de mașini aduse din Germania. Am luat legătura cu ei, am vorbit telefonic, colegii mei din primărie s-au și prezentat la domiciliul lor. Unii dintre ei au fost mai agresivi și susțin că nu au de ce să stea în casă pentru că nu li s-a impus izolarea la domiciliu. Ei au venit în urmă cu câteva zile, dar înainte de decretarea stării de urgență și nu par să fie impuse măsuri de autoziolare a acestora. Desigur că șeful de post din comună este la curent cu toata situația. Pentru unii cetățeni a și întocmit procese verbale și a sesizat Direcția de Sănătate Publică Cluj. Ne străduim să ne facem treaba cât mai bine. Poate l-ați prins într-un moment prost pe domnul șef de post. Dar el știe de ei”, a declarat primarul Gheorghe Iancu. 

Tot din primăria Căpușu Mare am aflat că se află în evidență aproximativ 10 persoane întoarse din Țara Galilor, Lombardia și zone din Germania. Unele s-au autoizolat la domiciliu, iar administrația locală din comună păstrează legătura cu ei. 

Despre samsarii întorși din Germania se știe și la Huedin, unde comandatul de acolo face eforturi pentru ca persoanele întoarse în țară în ultimele două săptămâni să respecte recomandările de a nu intra în contact cu alți cetățeni. 

Adauga comentariu