Se mută sediul Serviciului de permise și înmatriculări? Prefect nou, promisiuni noi

Mutarea sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de conducere și Înmatriculare a vehiculelor a fost discutat de fiecare prefect care s-a perindat pe la Prefectura Cluj. Nici noul prefect nu face notă discordantă, dar până acum totul a rămas la nivel declarativ. În ciuda nemulțumirii generale, atât a celor care lucrează acolo cât și a celor care au nevoie de aceste servicii, dar mai ales a locuitorilor din Gheorgheni, serviciul continuă să își desfășoare activitatea pe Albac.

Noul prefect al județului Cluj, Mircea Abrudean, recunoaște condițiile improprii în care își desfășoară activitatea Serviciul Public Comunitar Regim Permise de conducere și Înmatriculare a vehiculelor, astfel că a propus mutarea sediului de pe strada Albac în sediul vămii din Someșeni. Dincolo de spațiul mic și înghesuit, cea mai mare problemă este reprezentată de mașinile care vin zilnic în această zonă și blochează întregul cartier. 

”Am identificat o locație pretabilă pentru această activitate, respectiv sediul vămii din Someșeni, cei de la Vamă se vor muta în cadrul clădirii noi de pe Dorobanților din curtea Finanțelor. Spațiul permite și este extrem de pretabil pentru acest serviciu, zona de așteptare este generoasă, ghișee aerisite, spațiul pentru lucrători nu se compară cu cel de pe Albac. Există și locuri de parcare în față, identificăm și alte soluții în zonă. Există un teren al CNAIR pe care nu îl folosesc. Am avut discuții în acest sens pentru amenajarea unei platforme de parcare”, a declarat prefectul la un post de radio local.

Potrivit prefectului, noua locație ar rezolva și problema modului în care este organizată examinarea practică a celor care doresc să obțină permisul de conducere. 

”Am rezolva problema și din punct de vedere al examinărilor. Cei care vor să dea examenul pentru permise pentru proba de trseu pleacă din parcarea de pe strada Plevnei. Se adună sub cerul liber și așteaptă să vină examinatorii. Aceștia iau tabelul, strigă, poate că unii nu aud, sunt săriți, există ptobleme în acest sens. Există posibilitatea ca traseele să fie readaptate iar oamenii să aștepte tot la sediul vămii unde zona de așteptare permite”, explică prefectul.

Începând din 2017, pentru a reduce cozile și timpul de așteptare al clujenilor care se așezau la coadă de la primele ore ale dimineții, s-a introdus progamarea online pentru Înmatricularea mașinilor, dar și un ghișeu separat pentru persoanele juridice. Problema nu a fost rezolvată decât parțial, iar acest serviciu are nevoie de un sediu nou, mai încăpător pentru a oferi condiții decente atât lucrătorilor cât și cetățenilor. Un nou sediu a fost promis și în 2011. Atunci Serviciul de Înmatriculări trebuia să se mute în spatele centrului comercial Iulius Mall. Poate că noul prefect va avea mai mult succes cu acest proiect, atât de necesar, asta dacă va rămâne în funcție suficient de mult timp.

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu