Diete

Schimbarea obiceiurilor alimentare insotita de… miscare

Daca va urcati pe cantar in fiecare dimineata si folosit drept indicator de succes ceea ce va arata scala cantarului, atunci foarte curand veti esua in tentativa de a slabi. In primul rand schimbarea necesita timp! In al doilea rand, daca va concentrati  in exclusivitate asupra kilogramelor pierdute, veti pierde din vedere tocmai beneficiile minunate pe care noul stil de viata vi le aduce, inclusiv beneficiile pentru santate generate de scaderea ponderala, mai multa activitate fizica, faptul ca aveti mai multa energie si va simtiti mai bine in corpul dvs.

 

 

Activitatea fizica si alimentatia

De pilda, activitatea fizica. Miscarea va va oferi mai multe beneficii decat simpla ardere a caloriilor. O data ce organismul se obisnuieste, miscarea va va crea o senzatie placuta. Corpul dvs. a fost facut pentru miscare, nu pentru a sta nemiscat toata ziua. Sedentarismul nu va aduce nimic bun.

 

Daca va mobilizati sa faceti miscare, va veti simti bine deoarece faceti ceva pozitiv si, in plus, va autoeducati. Activitatea fizica indeparteaza depresia, elimina stresul si, in plus, va ajuta sa dormiti mai bine. Studiile au aratat ca cei mai multi oameni au slabit datorita unei combinatii armonioase intre modificarea obiceiurilor alimnetare si activitatea fizica.

 

 

Pentru a va mobiliza si a face cat mai multa miscare, trebuie sa alegeti activitati care sa va faca placere: plimbati-va, mergeti cu bicicleta, inotati, dansati, faceti drumetii prin padure. Urati exercitiile? Atunci trebuie sa includeti mai multa miscare in viata de zi cu zi, ca de exemplu tunsul peluzei, urcatul pe scari si nu cu liftul, sapatul in gradina. Exista nenumarate optiuni. Cautati-va un partener, ascultati muzica. Faceti orice care va poate tine in miscare.

 

 

Motive pentru a nu mai fi sedentar

Daca ati fost sedentar, atunci stabiliti-va scopuri usor de atins. Iata cateva idei pentru a va motiva:

 

 

–    Tineti un Jurnal sportiv (anexa la cel alimentar) in care sa notati toate progresele facute, durata exercitiilor sau distanta parcursa.
–    Incheiati un contract scris cu dvs. insiva si puneti-l intr-un loc cat mai vizibil.
–    Gasiti un antrenor. Daca nu va puteti permite un antrenor personal, gasiti un prieten dispus sa va monitorizeze progresele si sa va incurajeze.
–    De cate ori va atingeti scopul propus, recompensati-va cu ceva care sa va faca placere.
–    Exista o anumita perioada pentru exercitii fizice si, in acest fel, ele vor deveni un obicei.
–    Meditati in timp ce faceti miscare. Veti obtine mai multe beneficii pentru aceasi perioada de timp, practicand meditatia si veti adauga o noua dimensiune vietii dvs.

 

 

–    Trebuie sa dezvoltati cateva propozitii care sa reflecte o atitudine pozitiva. Repetati-le zilnic sau scrieti-le pe o foaie de hartie si puneti-le intr-un loc vizibil. Un exemplu ar fi: “Ma simt mai bine, mai  puternic si mai sanatos pe zi ce trece!” sau “In fiecare zi, prin orice mijloc, ma simt din ce in ce mai bine”. Inventati afirmatii care au o semnificatie pentru dvs. si apoi repetati-le pana “adera” de suflet.
–    Faceti si cate o exceptie atunci cand e necesar. Chiar si atletii au zile in care antrenamentul li se pare o corvoada. Sunt unele zile in care va simtiti pur si simplu obositi. Asa ca faceti pauza si va odihniti!

 

 

Cu cat va veti pune mai mult amprenta personala (motivatie, vointa, finalizare) asupra regimului alimentar si activitatii fizice, cu atat exista sanse mai mari sa le respectati.

 

 

Cum sa va luati rolul in primire

Pentru a putea atinge si mentine o greutate sanatoasa, trebuie sa puneti in centru interesul dvs. Trebuie sa stiti de la inceput ca vor fi si zile mai grele. In aceste zile trebuie sa fiti pregatiti sa nu cedati. Experienta va fi distractiva si va va aduce satisfactie personala.

 

 

 

Daca va ajuta, ganditi-va la schimbarile pe care urmeaza sa le faceti ca la dans. Veti invata pasi noi pe masura ce veti pune la punct un nou mod de viata care va va duce la obtinerea unei stari mai bune de sanatate si la cresterea increderii in sine. Iata un mod de a va atinge telul.

 

 

Se poate ca la un moment dat sa calcati gresit sau veti fi atat de frustrat incat veti constata ca nu veti atinge scopul. Apoi, intr-o zi, veti fi foarte multumit si veti realiza ca a meritat timpul si efortul. Aceasta nu inseamna ca nu veti mai face niciodata greseli, dar atunci veti sti cum sa va recuperati si sa mergeti mai departe.

 

 

Schimbarile sunt grele, sunt necesare, dar se si pot face. Trebuie doar sa tineti minte sa puneti interesul dvs. in centru. Cand va veti simti prea tulburat, incetati sa va mai analizati sentimentele, discutati cu persoana care va sprijina in acest sens, scrieti in Jurnal, facet orice care va ajuta sa va echilibrati si sa va intoarceti inapoi pe ringul de dans. Trageti aer adanc in piept, acordati-va o binemeritata recompensa si continuati. Puteti sa o faceti!

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *