Reportaj

Șantierul deplorabil al locuințelor sociale de pe Ghimeșului ar mai putea dura încă 22 de luni

„Finalizarea locuințelor sociale de pe strada Ghimeșului” figurează pe lista principalelor obiective de investiții ale Primăriei Cluj-Napoca pentru perioada 2019-2020. Acest termen limită, 2019-2020, este precizat în anunțurile de pe site-ul oficial al Primăriei și în diversele declarații ale primarului, cu toate că pe panoul informativ de pe șantier este trecută data finalizării construcției: 01.11.2021.

Conform aceluiași panou, construcția blocului de locuințe sociale a început în 1.11.2018, durata de execuție a lucrărilor fiind de 36 de luni.

Pentru un ciot de construcție, așadar, cu parter și 3 etaje, Primăria are nevoie de 36 de luni pentru finalizare, când un privat ar fi ridicat micul bloc de locuințe în doar 6 luni. Constructorul însă, SC Ceconi SRL, pare a se adapta la ritmul ardelenesc al municipalității clujene. În 17 ianuarie 2020, la orele târzii ale dimineții, pe șantier se lucra ca în sistemul public, să treacă vremea, fiindcă până la finalizare mai sunt oricum 22 de luni, nu e nicio grabă!

Cum s-a lucrat până acum se poate vedea cu ochiul liber, nu trebuie să fii inspector în construcții, ca să constați lipsa de respect pentru banul public. BCA-ul folosit pentru pereții exteriori pare a proveni din demolări:

Zidurile sunt strâmbe, sparte, ciobite, cu plăci de BCA lipsă sau poziționate cu spații între, pentru a avea pe unde bate vântul:

Betoniera zace căzută pe fațadă, semn al unei organizări de șantier „impecabile”:

Întreaga clădire stă, de altfel, sub semnul cârpelii și improvizației: un zid de cărămidă, unul de beton, altul de BCA, după o logică arhitecturală greu de înțeles:

Șantierul blocului de locuințe sociale al Primăriei a deranjat încă de la început vecinii de pe stradă. Trotuarele au fost distruse și ocupate cu țăruși, garduri rupte, cu moloz și deșeuri:

Pe fostul spațiu verde a fost turnat beton:

Drumul a devenit o troacă de porci, camioanele ducând noroiul gros pe partea carosabilă:

Muncitorii s-au urcat cu utilajele chiar și peste semnele de circulație:

Imobilul va avea, după finalizare, 12 apartamente de 1 și 2 camere, 2 spații cu funcțiune publică la parter, iar pe parcelă va fi asigurată parcarea a 14 autoturisme. Valoarea estimată a investiției, conform referatului din 2017 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, este de aproape un milion de euro.

Când vă plătiți anul acesta taxele și impozitele la Primărie, amintiți-vă că și aici sunt banii dumneavoastră:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *