Rujeola/ Clujul, primul loc în top, cu cele mai multe cazuri înregistrate

Chiar dacă atenția publică a fost orientată în mod exclusiv spre infecția cu noul tip de coronavirus, iar alte cazuri de infecții respiratorii și gripă nu au mai fost raportate din perioada sărbătorilor pascale, Clujul continuă să fie în top în privința cazurilor de rujeolă. Astfel, conform ultimei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), județul Cluj ocupă primul loc în clasamentul cazurilor de rujeolă înregistrate la nivel național. 

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până la data de 22 mai, este de 20.107, dintre care 64 de decese.

Potrivit CNSCBT, în perioada 18 - 22 mai, au fost raportate încă 35 de cazuri nou confirmate în trei judeţe: Cluj - 27; Neamţ - 6 şi Satu Mare - 2.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 - 4 săptămâni; confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni, informează sursa citată. 

După cum nota Ziar de Cluj în urmă cu o săptămână, în Cluj numărul cazurilor de rujeolă a fost într-o continuă creștere: în 8 mai erau raportate 6 noi cazuri la nivel județean, iar la data de 1 mai, Institutul Național de Sănătate Publică raporta 23 de noi cazuri, plus alte 20 de cazuri la finele lunii aprilie. 

Avalanșa cazurilor de rujeolă a dus la un număr record de infectări, însumând un număr total de 20.107 cazuri, din care 64 de decese. 

În acest sens, cât privește situația numărului de cazuri confirmate cu rujeolă la nivel național, Clujul se situează într-un top negativ, înregistrând noi și noi cazuri de infecție virală extrem de contagioasă, precum rujeola. 

În plus, în perioada în care eforturile Guvernului Orban au fost orientate exclusiv spre combaterea infecției cu noul tip de coronavirus prin impunerea stării de urgență și izolarea forțată a populației în propriile locuințe, perioadă în care în România au fost înregistrate peste 15.000 de infectări și peste 1.000 de decese, raportările privind cazurile altor tipuri de infecții respiratorii, precum este cazul gripei, au fost stopate subit. 

Rapoartele săptămânale cu privire la 4 alte virusuri gripale și a incidenței deceselor au fost sistate încă dinainte de Paști, după ce primele sincope în ceea ce de ani de zile a fost o informare constantă au apărut de la instituirea stării de urgență

CITEȘTE ȘI: În vreme ce RUJEOLA face ravagii în Cluj, raportările noilor cazuri de GRIPĂ au fost stopate: Autoritățile au fost preocupate exclusiv de noul coronavirus

 

Adauga comentariu