Din oras

Restaurant de lux la Cluj Arena

La fel ca marile stadioane ale lumii, Cluj Arena va avea in curand in incinta si un local. Se va numi “Fragment” si se doreste sa fie incadrat la categoria “high class”. A implicat o investitie considerabila si amenajari care au durat doi ani. Un bucatar din Franta a intocmit meniul si a instruit personalul. 

Restaurantul se afla pe „latura” stadionului dinspre Parcul Mare. Va fi inaugurat undeva intre sfarsitul lunii mai si prima jumatate a lunii iunie. 

“Amenajarile sunt 90% si personalul e ales. Mai trebuie sa punem la punct mici detalii, cele care fac diferenta. Asteptam si o finantare. Ideea de a amenaja un restaurant aici mi-a venit in urma cu doi ani. Am vazut in presa locala ca la Cluj Arena se inchiriaza mai multe spatii, intre care si pentru asa ceva. Eu lucrez in constructii si vanzare de mobilier, insa daca mi s-a deschis aceasta oportunitate si mi-a placut amplasarea am decis sa incerc si domeniul acesta. Am vazut, am participat la licitatie, am castigat si m-am apucat de treaba”, a declarat Vasile Hotca, administratorul restaurantului, pentru  Ziar de Cluj. 

Investitia era estimata initial la 250.000 de euro, insa a ajuns la aproximativ 410.000 de euro. Spatiul are o suprafata de 280 metri patrati, din care sala de mese are 170 metri patrati. Restaurantul va avea 70 de locuri. 

“Ca public tinta, ne-am propus sa ne situam undeva la nivelul restaurantelor Baracca, Via sau El Toro. Daca nu se va dovedi viabil, ne vom adapta la preturi. Nu ne-am propus sa gazduim evenimente, cel putin in prima parte a functionarii. Va fi un restaurant a la carte”, a marturisit administratorul. 

Meniul localului se va baza pe produse proaspete de provenienta locala. A fost alcatuit de un bucatar francez, acesta fiind si cel care a instruit personalul. 

“Initial am vrut sa folosim produse mai sofisticate, gen foie gras, insa e foarte greu sa gasesti distribuitori care sa le aduca eficient in stare proaspata, asa ca am renuntat la idee”, a punctat Hotca. 

Despre riscurile la care ar putea fi expus localul in timpul meciurilor de fotbal, administratorul spune ca nu se asteapta sa aiba probleme. 

“Initial chiar m-am gandit sa fac un restaurant cu profil sportiv. Apoi, din cauza tensiunilor existente la Cluj intre suporterii “U” si CFR, am hotarat sa merg in partea opusa. Nu cred ca vor fi probleme, restaurantul va fi deschis in timpul meciurilor, cu respectarea regulamentului legat de alcool in timpul desfasurarii lor”, a mai spus acesta. 

Si directorul Cluj Arena, Radu Ratiu, este optimist in acest context.

“Nu cred ca vor fi probleme cu suporterii, chiar si ei asteptau un restaurant de acest fel, ca in Occident. Toate marile stadioane ale lumii au restaurant. Va fi unul de tip “high class” si speram sa se deschida cat mai curand”, a precizat Ratiu. 

Chiria pe care oficialii localului o platesc lunar este putin peste 5.500 de lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *